На жаль, для людства пандемія коронавірусу covid-19 не стане останньою. Всім державам світу, без винятків, доведеться винести уроки з ситуації.

В першу чергу необхідно зміцнювати національні системи охорони здоров'я, щоб підготуватися до нових викликів. А ці випробування, можуть прийти в майбутньому.

Про це стало відомо завдяки заяві директора Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедроса Аданома Гебрейесуса, яке було опубліковано на офіційному YouTube-каналі ВООЗ.

Тедрос Аданом Гебрейесус, фото: GettyImages
Тедрос Аданом Гебрейесус, фото: GettyImages

"Історія вчить нас, що ця пандемія не буде останньою, і що епідемії є об'єктивною реальністю. Пандемія коронавірусу показала тісний зв'язок між здоров'ям людей, тварин і планети – будь-які спроби вберегти здоров'я людей приречені без вирішення критично важливих завдань, таких як захист тварин і боротьба зі змінами клімату", - заявив директор ВООЗ.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

До слова, дану заяву Тедрос Аданом Гебрейесус зробив спеціально до Міжнародного дня готовності до єпідемій. За словами глави ВООЗ, на боротьбу з пандеміями витрачаються величезні кошти, але як тільки спалах закінчується, нічого не робиться для того, щоб запобігти наступному. Такий підхід до протидії епідеміям він вважає "небезпечно короткозорим".

Також Гебрейесус згадав перший щорічний звіт Глобальної ради з моніторингу готовності світу до надзвичайних ситуацій, який опублікували за кілька місяців до спалаху – у вересні 2019 року. У частині, присвяченій охороні здоров'я, зазначалося, що світ "абсолютно не готовий до потенційно руйнівних пандемій".

Раніше повідомляли, у Європі вже починається вакцинація, а Україна чекає на милостиню від Китаю.

Як повідомляв Знай.uа, після британського у світі виявили ще один штам вірусу: яку небезпеку несе новий вид.

Знай.uа писав, виплати пенсій та одноразової допомоги у грудні: у ПФУ зробили важливе уточнення.