За кілька днів до святкування Нового року українці запасаються головними зимовими фруктами - мандаринами. Проте нікому не хотілось би зіпсувати свято, якщо вони виявляться кислими.

Інколи немає можливості спробувати фрукт при покупці, а отже існує ризик купити не надто солодкі і смачні фрукти. На щастя, існують народні методи, завдяки яким можна вибрати хороші цитрусові, навіть не пробуючи їх.

Мандарини, кадр з відео
Мандарини, кадр з відео

Вибираючи фрукт спершу поцікавтеся, де вони виросли. Наприклад, турецькі мандарини сухуваті. У них є наче шар повітря між плодом і шкіркою. Іспанські мандарини туго обтягнуті шкіркою, в них багато кісточок та відчутна кислинка. Найсолодші мандарини - марокканські. Вони дуже яскраві та ідеально круглі.

Найбільш спілі мандарини, відповідно, будуть і найсолодшими. Однак, якщо потрапити на недобросовісного продавця, то можна й купити промерзлі при перевезенні фрукти. У таких є вм'ятини на боках. Якщо мандарин свіжий, то шкірка від нього просто відлітатиме при чищенні.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Підвести покупця може й колір шкірки мандарина, адже деякі сорти зберігають зелений відтінок, навіть якщо повністю спілі. Слід також пам'ятати, що цитруси не дозрівають самі як помідори. А кислі мандарини не обов'язково викидати - з них вийде чудовий джем.

Мандарини, фото: Optim1stka
Мандарини, фото: Optim1stka

Нагадаємо, Марина Боржемська показала, як готувати швидкі і корисні страви: рецепт салату і печеної риби з гарбузом

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік. Овочево-м'ясна закуска у вигляді яблука - це ідеальна страва на Новий рік. Вона яскрава, смачна і легко готується!

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.