Для українських курців з'явилися і хороші, і погані новини. Тим, хто наважився в новому році кидати палити - буде приємно дізнатися, що пачка сигарет у 2021 році подорожчає майже на 12 гривень. Звичайно, для тих, хто продовжить палити - новина не з найяскравіших.

Також відомо, що любителі IQOS зіткнуться з різким зростанням цін на хітси - стіки з тютюном, які бувають різних смаків.

Також відомо, що в майбутньому можуть повністю скасувати сигарети з ароматизаторами і заборонити продавати тютюнові вироби тим, хто не досяг 21-го віку. Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "Обозреватель".

Вейпи і сигарети - фото Радіо 1
Вейпи і сигарети - фото Радіо 1

Скільки в 2021 році коштуватиме пачка сигарет?

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Щорічно в Україні на 20% підвищують акциз на сигарети. Це рішення прийняли ще кілька років тому для того, щоб виконати директиву ЄС (якщо коротко, наші акцизи не можуть бути менше, ніж європейські). Поступово вартість однієї пачки досягне 100 грн.

У наступному році середня ціна складе:

- пачка українських сигарет - подорожчання на 7,9 грн до 49,4 грн;

- сигарети середнього класу - на 8,9 грн до 57,8 грн;

- сигарети преміум-класу - на 12,1 грн до 66,8 грн.

За підрахунками журналістів, підвищення акцизу призведе до того, що середня вартість українських сигарет наблизиться до позначки в 50 грн. При цьому ціна імпортної пачки преміум-класу зросте майже до 66,8 грн.

IQOS // фото IQOS
IQOS // фото IQOS

Ще одне важливе нововведення: подорожчають також і сигарети (хітси) для IQOS і рідини для електронних сигарет. Експерт організації "Життя", яка бореться з поширенням куріння в Україні, Дмитро Купіра нагадує: цього року з однієї сигарети для IQOS платять тільки 34 копійки податків.

Однак український парламент вирішив порівняти акцизи на всі сигарети, в результаті податкове навантаження на один хітс складе вже 1,45 грн. Таким чином, якщо складові в ціні не зміняться, пачка хітсів може вирости в ціні приблизно на 22 грн (до 77 грн).

Раніше повідомляли, у Мінсоцполітики обіцяють "безболісне" підвищення тарифів і нові субсидії: хто може отримати знижку від 25 до 100%.

Як повідомляв Знай.uа, як отримати субсидію в 2021 році: спрощені правила подачі заяви.

Знай.uа писав, в Україні рекордно подорожчає хліб: скільки заплатимо за буханець у новому році.