Кулінарний експерт та суддя реаліті-шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати смачний та швидкий торт "Медівник". Для цього вам знадобиться 60 хвилин.

"Сьогодні я приготую найсмачніший, найвідоміший і всіма улюблений, соковитий торт медовик! Готувати його ну простіше нікуди! Сам медовик був придуманий на початку XII століття і після того рецепти змінювалися і придумувалися, покращилися сотні разів! У класичному рецепті 3 коржа, але я приготую 6!", - розповіла вона. Тетяна Литвинова

Медовик від Тетяни Литвинової, кадр з відео
Медовик від Тетяни Литвинової, кадр з відео

Інгредієнти для торта Медовик:

  • яйця - 250 г
  • цукор -150 г
  • мед -130 г
  • масло вершкове -130 г
  • борошно - 250 г
  • розпушувач - 5 г
  • сіль - 0,5 ч. л.
  • паленка - 70 г
  • цукор - 100 г.
  • сода - 1 ч. л.
  • оцет - 1 ч. л.

Крем:

Популярні новини зараз

Київські дорожники з цеглиною і тачкою атакували асфальт і стали живим мемом

Короткі шортики на жінці-арбітрі змусили іранський канал переривати трансляцію понад 100 разів

Акторка "Дизель шоу" Булітко кардинально змінила образ - тепер без рудого волосся

Українець втратив пам'ять у Польщі - ні грошей, ні телефона: шукають родичів бідолахи

Показати ще
  • Крем-сир - 300 г
  • Вершки 33% - 600 г
  • Пудра цукрова - 100 г
  • Цедра мандарина - 3-4 шт.
  • Вишня сушена - 200 г

Для декору:

  • білий шоколад - 200 г
  • горіхи грецькі - 100 г.
  • форма для випікання - 24 см

Медовик від Тетяни Литвинової, кадр з відео
Медовик від Тетяни Литвинової, кадр з відео

Медовик від Тетяни Литвинової, кадр з відео
Медовик від Тетяни Литвинової, кадр з відео

Приготування:

Масло і мед з'єднати і поставити на вогонь до закипання. Для приготування паленки, покладіть 100 г цукру в сотейник, розподіливши його рівномірно по дну. Цукор має стати яскраво-коричневого кольору. Паленка готова, якщо з'явився легкий димок.

Зважте вказану кількість яєць і збийте їх з цукром за допомогою міксера. Змішати паленку з маслом і медом. Додати соду з оцтом. Добре вимішати, щоб не було грудочок.

Медовик від Тетяни Литвинової, кадр з відео
Медовик від Тетяни Литвинової, кадр з відео

З'єднати муку, розпушувач та сіль. Влити масляну суміш у яєчну, паралельно збиваючи міксером. З'єднуємо в три етапи. Потім також у три етапи додаємо муку. Розподілити тісто на 6 коржів.

Для випікання зручно використовувати фольгу з антипригарним покриттям. Силіконовою лопаткою пройтися по периметру для створення чіткої форми коржа. Випікаємо при температурі 180 градусів, 1 корж 5-6 хв. Від'єднуємо фольгу, коли злегка остигнуть.

Для приготування крему збити холодні вершки для збільшення їхнього об'єму вдвічі. Додати цукрову пудру і продовжити збивати. До крем-сиру додати цедру мандарина. Все змішати міксером. Можна також додати в'ялену вишню або чорнослив при перемащуванні коржів. Залишити на 6-8 годин, щоб просочився.

Медовик від Тетяни Литвинової, кадр з відео
Медовик від Тетяни Литвинової, кадр з відео

Медовик від Тетяни Литвинової, кадр з відео
Медовик від Тетяни Литвинової, кадр з відео

Нагадаємо, Марина Боржемська показала, як готувати швидкі і корисні страви: рецепт салату і печеної риби з гарбузом

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік. Овочево-м'ясна закуска у вигляді яблука - це ідеальна страва на Новий рік. Вона яскрава, смачна і легко готується!

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.