У Всесвітній організації охорони здоров'я спростували той міф, що застосування препаратів з вітаміном D, С і цинку сприяє зміцненню імунітету проти коронавірусної хвороби COVID чи профілактиці захворювання.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це розповів представник ВООЗ в Україні доктор Ярно Хабіхт у коментарі для
"На цей момент немає рекомендації з приводу вживання вітамінів D, С і цинку здоровим людям з метою профілактики COVID-19 або для лікування коронавірусу. ВООЗ координує зусилля з розробки та оцінки препаратів для лікування COVID-19", — заявив спеціаліст.
Медик наголосив, що ці речовини відіграють дуже важливу роль в роботі імунної системи людини, в зміцненні загального здоров'я. Але наукових доказів, що вживання додаткових доз вітамінів чи цинку допомагає уникнути хвороби. При цьому необхідність повноцінного і здорового харчування залишається.
"Де тільки можливо, споживання мікроелементів має надходити зі збалансованого та різноманітного харчування, враховуючи фрукти, овочі та продукти тваринного походження. Вітамін D може вироблятися в шкірі під впливом сонячного світла або надходити через їжу з природних джерел (наприклад, з жирної риби, такої як лосось, тунець і скумбрія, риб’ячий жир, яловича печінка, сир і жовтки), або через збагачені вітаміном D продукти чи добавки, що містять вітамін D", — пояснив Хабіхт.
Нагадаємо, На Львівщині 90-річний дідусь дав бій коронавірусу, лікарі в ейфорії: "Здоровий".
Раніше повідомляли, МОЗ заборонило українцям насолоджуватися салом.
Як повідомляв Знай.uа, медсестра знепритомніла після уколу від covid-19.