Молодий лікар-офіцер рятує життя українських воїнів та очолює гарнізонний госпіталь.

Лейтенант медичної служби Владислав Дідух — військовий лікар-терапевт. Попри те, що йому ще немає 30, а навчання в університеті він закінчив два роки тому, Владислав очолює госпітальне відділення Маріупольського військового шпиталю. Про нього розповіли у Командуванні Медичних сил Збройних Сил України.

Владислав Дідух потрапив в маріупольський шпиталь ще після першого курсу - сюди він приїхав на лікарську практику.

"Багато побачив… Я, як претендент на червоний диплом, мав право вибору на мандатній комісії. Визначився з Маріуполем. Пів року побув неподалік від лінії розмежування у Волновасі у складі лікарсько-сестринської бригади. Там здобув величезний досвід роботи з пораненими та з невідкладними станами", - розповів Дідух.

Цей практичний і життєвий досвід вже через рік дав Владиславу можливість очолити терапевтичне відділення у новоствореному гарнізонному госпіталі.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Молодому лікарю-офіцеру попри те, що він за віком ви значно молодший за декого з підлеглих, вдається будувати з ними стосунки.

"Потрібно розуміти, що наш колектив є передусім не тільки медичним, а й військовим. У мене чудові вчителі. Коли ти постійно розвиваєшся, стаєш досвідченим медиком, до якого прислухаються не лише як до начальника, а і як до лікаря. Нині маю понад 10 підлеглих, є вакантне місце ординатора у відділенні. Чекаю на молоде поповнення влітку після випуску з академії", - говорить Дідух.

За його словами, до молодих він себе вже не зараховує.

"Умови, в яких доводиться служити, змушують швидше "професійно дорослішати". Однак я все ще залишаюся молодим лікарем, якому потрібна спеціалізація з кардіології. Статистика не лише нашої країни, а й ВООЗ розміщує серцево-судинні захворювання на перше місце серед причин смертності населення. Серце — це таємниця, яку я б хотів для себе відкрити…".



Нагадаємо, командування ООС нагородило відзнаками військових медиків

Як повідомляв портал Знай.ua, воїни ЗСУ на Донбасі отримали подарунки, які діти збирали самі

Також Знай.ua писав, обрано переможницю конкурсу "Берегиня в погонах – 2020"