Центр громадського здоров'я має намір передати на розгляд до Кабміну правки, щоб не всі товари повсякденного попиту потрапили під заборону під час локдауну.

Збільшується перелік товарів повсякденного вжитку, які не можна буде купити в Україні в період локдауну. У супермаркетах від 8 по 24 січня заборонять продавати низку товарів повсякденного попиту.

Таке повідомлення з'явилось на сайті американської торговельної палати. У Палаті вважають це порушенням прав споживачів.

Пояснюють, що в наслідок такої заборони супермаркети будуть змушені закрити відповідні відділи, що створить незручності для покупців, а також призведе до збитків самих магазинів.

Тому в організації звернулися до уряду, щоб там переглянули постанову.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Так, під заборону потрапили побутова хімія, інструменти, одяг, преса та дитячі товари для навчання.

в супермаркеті, фото з вільних джерел
в супермаркеті, фото з вільних джерел

В американській торговельній палаті зазначають, що уряду України необхідно дозволити повноцінну роботу супермаркетів та інших суб'єктів господарювання, якщо товари, які дозволено продавати під час локдауну, займають не менш як 60% торговельної площі.

Водночас у Центрі громадського здоров'я повідомили, що правки будуть. Уже завтра, 5 січня, їх передадуть на розгляд Кабміну.

"Ми завтра плануємо вносити зміни до постанов. Всі ці звернення, які до нас надходили - і по соціалці, і від Американської торгової палати, і від інших міністерств - ми їх опрацювали і запропонуємо завтра внести точкові зміни в неї. Там буде частина цих пропозицій врахована ", - розповідає Ірина Руденко, гендиректор директорату громадського здоров'я та профільних захворювань.

У МОЗ назвали фейком інформацію про заборону продажу деяких непродовольчих товарів під час карантину. Про це під час брифінгу у вівторок, 5 січня, заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Чим дозволено буде торгувати в термін з 8 по 25 січня — це ТОРГІВЛЯ продуктами ХАРЧУВАННЯ, на торгових площах, де не менше 60% площі призначена для торгівлі харчовими продуктами, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв'язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням та засобами захисту рослин", - пояснив він.

Нагадаємо, інфекціоніст Голубковська дала прогноз, як локдаун вплине на поширення covid-19 в Україні

Як повідомляв портал Знай.ua, Ляшко розповів, що робити з ускладненнями від covid-19.

Також Знай.ua писав, у Кабміні назвали умову, за якої нас "зачинять" достроково