Українцям пояснили, як діяти і що потрібно знати, якщо у підприємця в організації перебуває на роботі ще один підприємець і за нього відраховується ЄСВ.

Питання стосується пенсії, чи буде стаж в такому випадку подвоєним. Даною інформацією поділилися експерти з газети "Пенсійний кур'єр" у рубриці "Питання та відповіді".

Про це стало відомо завдяки публікації газети "Пенсійний кур'єр" в мережі Facebook.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

"Мені 78 років, я підприємець. У мене було троє найманих працівників. Двоє нещодавно звільнилися і стали на облік в центрі зайнятості, а третій залишився: він підприємець, тому платить за себе внески сам. Однак і я за нього плачу ЄСВ з мінімальної зарплати. Зараз йому 50 років. Як відіб'ється на його пенсії сплата внесків з двох джерел? Чи буде його стаж подвоєним?".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Сплата страхових внесків дуже важлива для майбутньої пенсії, адже внески - це стаж. Щомісяця сплачених внесків не менше мінімальної заробітної плати - це плюс один місяць страхового стажу в страхову скарбничку людини. У підрахунок стажу сума, з якої сплачено внески (з однієї мінімальної зарплати або з десяти), ролі не грає. Страховий стаж не буде подвоєним, адже його визначають календарно. Інша справа величина заробітку для розрахунку розміру пенсії, в яку входять всі суми, з яких сплачено внески: і те, що працівник сам за себе платить, і те, що за нього платите ви.", - наголошується в повідомленні "Пенсійного кур'єра".

Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook
Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, компенсація по "Муніципальній няні" : у Мінсоцполітики назвали всі тонкощі отримання допомоги молодими мамами.

Як повідомляв Знай.uа, у Києві зникла школярка з сонячною посмішкою, батьки живуть надією: "Повернись, Сонечка!".

Знай.uа писав, у Києві з лікарні таємниче зник пенсіонер, діти б'ють на сполох: "Де ти, тато?".