Ну ось, дочекалися - більшість українців незабаром збереться за великим сімейним столом і святкуватиме Різдво. Господарі і господині ставитимуть на стіл свої найкращі страви, а в двері, хоч і в масках, але можуть стукатися колядники.

Саме тому потрібно знати, яка буде погода за вікном в період з 6 по 9 січня, в цьому українцям допомогла народний синоптик Наталка Діденко.

Про це стало відомо завдяки публікації Наталки Діденко в мережі Facebook.

мокрий сніг, фото: pxhere
мокрий сніг, фото: pxhere

"Святвечір в Україні - вже зовсім близько. Завтра волога погода втримається, десь - тумани, десь - опади. На першій прогностичній карті видно, що дощ, місцями з мокрим снігом (синє - дощ, рожеве - сніг) очікується 6 січня на півночі України, на крайньому заході і на Луганщині. На решті території - без опадів.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Друга прогностична карта - це вже на Різдво. Циклон, який вже зараз розминається на південному заході Європи, 7 січня охопить практично всю Україну дощем і мокрим снігом і ще й сильним північно-західним вітром. Температура повітря в Україні завтра коливатиметься в межах + 2 + 6 градусів, на Сході буде свіже, 0 + 3 градуси, на півдні буде по-весняному тепло, + 7 + 13 градусів.

Карта від Наталки Діденко, скріншот: Facebook
Карта від Наталки Діденко, скріншот: Facebook

Карта від Наталки Діденко, скріншот: Facebook
Карта від Наталки Діденко, скріншот: Facebook

На Різдво невелике похолодання передбачається в західній частині України. А вже з 9-10 січня буде поступово знижуватися температура повітря практично всюди і, за попередніми прогнозами, вже Василя, Український Новий Рік і наступний Святвечір, напередодні Водохрещі, ми зустрінемо з морозом. У Києві Святвечір обіцяє бути вологим, з невеликими опадами, на Різдво до столиці також прийде циклон. Тому опади, дощ і мокрий сніг очікуються.

Різдво: джерело: YouTube
Різдво: джерело: YouTube

Я вже почала готуватися потихеньку до Святвечора, завжди щось підчитую, цікавлюся і ось дізналася, що в деяких частинах України в кутю додають халву. Те, що кутю готують з рису, перловки і навіть з запечених з тіста кульок, я знала раніше. У кожного свій погляд на кутю, спогад і рецепт. Головне - головного не забути, тепло зібратися разом з близькими і не забути своїм хрещеним умовні "пиріжки" ввечері занести. Можна і онлайн", - поділилася Наталка Діденко.

Раніше повідомляли, ніколи не просіть цього у Бога: повний список заборон в молитвах перед Різдвом.

Як повідомляв Знай.uа, погода в Україні перед Різдвом почне змінюватися: синоптик Діденко оновила прогноз.

Знай.uа писав, прогноз погоди на 2021: українців чекає літо в травні і зима на контрасті.