На офіційній сторінці Міністерства внутрішніх справ України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про змінений обсяг збору на обов'язкове державне пенсійне страхування.
Ця інформація стосується саме першої реєстрації легкового автомобіля, так як був змінений розмір прожиткового мінімуму. У текстовій інформації також була опублікована Інфографіка, на якій видно вартість автомобіля і пов'язана з нею ставка уканного збору.
Змінилася сума збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при першій реєстрації легкового автомобіля. У зв'язку з встановленим з 1 січня 2021 року новим прожитковим мінімумом. При маєтку автомобіля до 374 550 гривень — оплачується 3%, від 374 550 грн до 658 300 грн — оплачується 4%, від 658 300 грн — оплачується 5%. Згідно з пунктом 8 статті 4 законодавства України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування".

Змінена сума збору, фото: МВС України у Facebook
Змінена сума збору, фото: МВС України у Facebook

Раніше стало відомо, що офіційний прожитковий мінімум з першого січня був встановлений на рівні 2 189 гривень. Далі протягом року він буде підвищений двічі: у липні — 2294 грн і в грудні він повинен скласти 2 393 гривні.

Нагадаємо, від Зеленського вимагають в рази урізати зарплати нардепів і підняти "геноцидний" мінімум українців

Як повідомляв "Знай.ua", у Зеленського вимагають знизити комуналку: "Звичайний грабіж!"

Знай.ua писав, захмарні пенсії суддів допекли українцям, довелося звертатися до Зеленського: "Самі собі встановили"

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще