Дієтолог проєкту "Зважені та щасливі" Світлана Фус пояснила, чи насправді вся магазинна курятина містить антибіотики і є шкідливою для організму людини.

Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Інстаграм. Вона нагадала, що раціон людини на 1\3 повинен складатися з продуктів тваринного походження. Зокрема, це м'ясо, риба, птиця, яйця, молочні продукти.

"І дуже важливо для кожного прийому їжі вибирати такі продукти, які будуть наповнювати енергією і поживними речовинами. Одним з таких продуктів є куряче м'ясо. І ось тут постає питання, яку курку вибрати домашню або з магазину. Я особисто переконалася в тому, що курку без антибіотиків у нас в країні вирощують і на підприємствах... Для цього на підприємстві дотримуються строгі санітарні норми і застосовують сучасні технології на всіх етапах - від вирощування птиці до фасування готової продукції️.", - пояснила вона. Світлана Фус

Скріншот зі сторінки Світлани Фус, instagram.com/dietolog.fus
Скріншот зі сторінки Світлани Фус, instagram.com/dietolog.fus

За її словами на окремих птахофабриках йде орієнтація на підвищення імунітету птиці, щоб потреби у використанні антибіотиків не було. Наприклад, в пташниках застосовують технологію підлогового утримання птиці. У них автоматично регулюється температура, кондиціонування повітря і вміст в ньому кисню.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

"Воду використовують питну, таку, яку може пити і людина. Корми збагачують вітамінно-мінеральними преміксами, які використовують і при виробництві вітамінів для людей. А на етапі переробки для охолодження м'яса беруть воду, вміст хлору в якій не перевищує його вміст у питній воді. Єдиною проблемою може бути недотримання умов зберігання вже в точці реалізації. А це не тільки псує ім'я виробникам, але і небезпечно для здоров'я споживача. В такому випадку можливим рішенням можуть бути фірмові магазини, де виробник контролює умови зберігання.", - порадила вона. Світлана Фус

Світлана Фус наголосила, що птиця, вирощена без застосування антибіотиків, в Україні все-таки є. Щоб натрапити на якісний продукт, за її словами, обов'язковим завданням є читати етикетки, на яких ця інформація зараз вказується. Важливо, щоб вона була підтверджена лабораторними дослідженнями та відповідними дозволами з боку контролюючих органів. Адже в першу чергу наше здоров'я залежить від нас.

Нагадаємо, Костянтин Грубич показав ідеальний рецепт куті на Святвечір: секретний компонент надасть страві божественного аромату. Особливу увагу він радить звертати на якість пшениці для приготування основної страви Святвечора.

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік. Овочево-м'ясна закуска у вигляді яблука - це ідеальна страва на Новий рік. Вона яскрава, смачна і легко готується!

Також "Знай.ua" писав, 5 смачних закусок: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.