У Німеччині перевіреною класичною стравою на Різдвяному столі вважається картопляний салат зі смаженими сосисками.

Рецептом надзвичайно популярної в Німеччині страви поділилося Посольство України у ФРН, про це пише МЗС України на своїй фейсбук-сторінці.

"Проте єдиного «правильного» рецепту приготування не існує. У кожному регіоні німці пишаються своїм традиційним салатом з картоплі за технологією та з певними інгредієнтами, як робили його ще їхні пращури. Більшість німців віддають перевагу приготуванню всесвітньо відомого салату з додаванням майонезу, інша частина для заправки використовує оцет та олію, також поширеними є рецепти з йогуртом та навіть овочевим бульйоном.", - йдеться у повідомленні. МЗС України

Німецький картопляний салат, facebook.com/UkraineMFA
Німецький картопляний салат, facebook.com/UkraineMFA

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще
  • картопля - 1 кг
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • огірки мариновані – 2 шт., середні за розміром
  • гірчиця – 2 ч. ложки
  • сіль, цукор та перець чорний мелений - за смаком

Заправка:

  • майонез з гірчицею – 150 г

Або:

  • олія – 6 ст. ложок
  • овочевий бульйон – 250 мл
  • винний оцет – 50 мл

Німецький картопляний салат, кадр з відео
Німецький картопляний салат, кадр з відео

Приготування:

Спершу відварити картоплю в шкірці до повної готовності, очистити, нарізати невеличкими кубиками. Нарізати свіжу цибулю, мариновані огірки та варену картоплю. Додати сіль, цукор і чорний мелений перець за смаком. Заправити салат і ретельно перемішати.

Для більш виразного смаку майонез можна змішати з маринадом від огірків. Дати настоятися у прохолодному місці. Прикрасити салат можна дрібно нашаткованою зеленню або шматочками лимона. За смаком додаються також варені яйця, нарізані великими четвертинками.

Рецепт майонезно-гірчичної заправки для салату від шеф-кухара Iurii Kovryzhenko

Беремо 2 яєчних жовтки, 250 грамів рослинної олії, 15 грамів гірчиці, 4 грами солі, 1 столову ложку соку лимона, додаємо перець за смаком та змішуємо блендером - то підіймаючи його вгору, то опускаючи донизу.

Лайфхак з Німеччини: не додавайте одразу свіжу цибулю, змішайте з маринованими огірками та соком від них. Так буде більше ніжного смаку.

Нагадаємо, Костянтин Грубич показав ідеальний рецепт куті на Святвечір: секретний компонент надасть страві божественного аромату. Особливу увагу він радить звертати на якість пшениці для приготування основної страви Святвечора.

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік. Овочево-м'ясна закуска у вигляді яблука - це ідеальна страва на Новий рік. Вона яскрава, смачна і легко готується!

Також "Знай.ua" писав, 5 смачних закусок: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.