У православній традиції особливе місце посідають молитви, з яких людина має починати і закінчувати свій день. Знай.ua наводить приклади таких молитовних звернень до Бога, які допоможуть вам налаштувати свою душу на служіння Господу у повсякденних справах та заспокоять її перед сном.

Ранкові молитви

Молитва, фото: Pixabay
Молитва, фото: Pixabay

Молитва митаря

(Євангеліє від Луки, глава 18, вірш 13)

Боже, будь милостивий до мене грішного. (Уклін)

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Молитва до Святого Духа

Царю Небесний, Утішителю, Душе істини, що всюди єси і все наповняєш, Скарб благих і життя подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни, і спаси, Благий, душі наші. (2)

Молитва до Пресвятої Трійці

Пресвята Тройце, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, прости беззаконня наші; Святий, зглянься і зціли немочі наші імени твого ради. Господи помилуй. (Тричі). Слава Отцю і Сину і Святому Духу, і нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь. (3)

Свята Трійця
Свята Трійця / скріншот з відео


Молитва до Пресвятої Трійці 2-га

Від сну вставши, дякую Тобі, Свята Трійці, яко многія заради Твоєї благості і довготерпіння не розгнівався єси на мене, леніваго і грішного, нижче занапастив мя єси з беззаконнями моїми; але человеколюбствовал єси зазвичай і в несподіваність лежащаго воздвигл мя єси, під еже утреневаті і славословити державу Твою. І нині просвіти мої очі мисленния, відкрий моя уста поучатися словам Твоїм, і разумети заповіді Твої, і чинити волю Твою, і співати Тебе у сповіданні серцево, і співати всесвяте ім'я Твоє, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки століть. Амінь.

Прийдіть, поклонімся Цареві нашому Богу.



Молитви перед сном

Ікона Божої Матері. Скріншот з відео.
Ікона Божої Матері. Скріншот з відео.

Тропарі

Помилуй нас, Господи, помилуй нас; усякого бо відпові та недоумеюще, цю Ти молитву яко Владиці грішні приносимо: помилуй нас.

Слава

Господи, помилуй нас, на Тебе бо уповахом; не розгнівався на нас зело, нижче згадай свого гріха, але зглянься і нині як милосердний, і визволи нас від ворогів наших; Бо Ти Бог наш, і ми людие Твої, вси справи рук Твоїх, і ім'я Твоє призиваємо.

І нині: Милосердя двері відкрий нам, благословенна Богородице, що сподівається на Тебе та не загинемо, але так позбудемося Тобою від бід: Бо Ти спасіння роду християнського.

Молитва святого Макарія Великого до Бога Отця

Боже вічний і Царю всякого створіння, сподобився ма навіть в годину цю доспеті, прости мені гріхи, яже вчинив у цей день ділом, словом і думкою, і очисти, Господи, смиренну мою душу від усякої скверни плоті і духу. І дай мені, Господи, в нощи цей сон перейти в світі, так вставши від смиренного ми ложа, догоджаючи пресвятому імені Твоєму, в усі дні життя мого, і поперся борються мя вороги тілесні і безплотния. І спаси мене, Господи, від помислів суєтних, оскверняющіхмя, і похотей лукавих. Бо твоє є Царство і сила і слава, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Нагадаємо, потужна молитва Пресвятій Богородиці подарує здоров'я і захист - читай з вірою 4 грудня. Всі ми хочемо захистити себе і своїх рідних від усього поганого і злого. Саме з таким проханнями можна звертатися в молитвах до святих, щоб вони подарували захист від поганого.

Як повідомляв "Знай.ua", потужна молитва Святої Матрони про гроші і роботу допоможе вийти з матеріальних труднощів. Молитву Святої Матрони про гроші можна вимовляти як в церкві, так і вдома, перед іконами

Знай.ua писав, сильні молитви матері за сина: для життя в достатку, міцного здоров'я і допомоги дитині. Їх слід вимовляти з особливою щирістю і бажанням допомогти своїй дитині.