Зимові свята — це традиційний час для кондитерських подарунків дітям. На жаль, смаколики не завжди йдуть на користь малюкам. У тому числі це стосується і шоколаду: як і інші солодощі, його слід вживати розумно.

Про те, скільки дитині можна з'їдати шоколаду на день розповіла дієтологиня Світлана Фус на своїй сторінці у соціальній мережі "Інстаграм".

Як пояснила спеціалістка, хоча шоколад й може бути алергеном, головною проблемою цукерок та інших подібних виробів є високий вміст цукру, про шкоду якого постійно нагадують лікарі та науковці. Так, надмірне споживання цього простого вуглеводу може порушувати обмін речовин, що може призвести до надмірної ваги або навіть більш серйозних метаболічних проблем, таких як, наприклад, діабет.

"Максимальна кількість цукру для п'ятирічних дітей в день становить до 20 г (4 чайні ложки), тоді як діти від 6 до 10 років в середньому можуть споживати до 25 г (5 чайних ложок), а 11-річні - максимум 30 г (6 чайних ложок). Йдеться про зміст цукру в усіх уживаних продуктах харчування за день", — розповіла про норми для дітей Фус.⠀

шоколад, фото Pxhere
шоколад, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Однак не весь шоколад однаковий за вмістом цукру⁣⁣.⠀⁣⁣⠀

"Якість шоколаду визначається тим, який відсоток какао в ньому знаходиться. Чим він вищий - тим краще якість шоколаду, тим він корисніший. У молочному шоколаді близько 28% какао, в чорному - від 70% до 90%. У шоколад додають цукор, але чим більше міститься какао, тим менше цукру, тому шоколад стає гіркуватим на смак і тому діти його не надто люблять", — зауважила дієтологиня.

Враховуючи всі зазначені фактори, рекомендованою кількістю шоколаду є: для дитини 3-х років - не більше 5 г, а з 4-5 річного віку - 10-15 г.⁣⁣ ⠀


Нагадаємо, Дієтолог "Зважених і щасливих" Фус пояснила, як зігрітися взимку: перелік рятівних продуктів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік. Овочево-м'ясна закуска у вигляді яблука - це ідеальна страва на Новий рік. Вона яскрава, смачна і легко готується!

Також "Знай.ua" писав, 5 смачних закусок: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат.