Голова Національної медичної палати України, директор Інституту вакцинології та імунобіопрепаратів Сергій Кравченко заявив, що більшість застосовуваних в Україні ПЛР-тестів на covid-19 поставляються з сусідньої Російської Федерації.

Дану заяву Сергій Кравченко озвучив у відповідь на слова головних медичних чиновників України про неможливість робити закупівлі у Росії.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Сергія Кравченка в мережі Facebook.

Публікація Сергія Кравченка, скріншот: Facebook
Публікація Сергія Кравченка, скріншот: Facebook

"Чергова брехня Степанова, Радуцького, Ляшка, Жумаділова щодо вакцини "Супутник V" та інших медичних імунобіологічних препаратів російського виробництва! В Україні при діагностиці коронавірусної хвороби COVID-19, в 90% випадків використовуються ПЛР тест-системи російського виробництва. Таких російських компаній, як "Вектор-Бест", "ДНК-технологія", "Амплісенс", "Хема" та ін. Російські ПЛР тест-системи використовуються, як в приватній так і бюджетній сфері. Навіть ПЛР тест-системи Харківської компанії "Астравір" виробляються на основі російських компонентів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Згідно з українським законодавством і вакцини, і діагностикуми є медичними імунобіологічними препаратами (імунобіопрепаратами). Виходить одні імунобіопрепарати у Росії закуповувати і застосовувати в Україні можна, а інші не можна!! До чого я це написав? Максим Степанов, Михайло Радуцький, Віктор Ляшко, Арсен Жумаділов - припиніть брехати українському народу!!! З повагою до народу України, Голова Національної медичної палати України, директор ДП "Український науковий центр" Інститут вакцинології та імунобіопрепаратів" - Сергій Кравченко", - пише Кравченко на своїй сторінці в мережі Facebook.

Раніше повідомляли, Кличко сказав локадуну "так", незважаючи на обіцяні збитки: "Здоров'я - найголовніше".

Як повідомляв Знай.uа, Шмигаль розповів про "підпільну" вакцинацію від Covid-19.

Знай.uа писав, поки українці чекають на ліки від covid-19, британці вирішили "змішувати" вакцину.