Відомий педіатр і телеведучий, доктор Євген Комаровський заговорив про ПЛР-тести на коронавірус. Він розповів, як не піддаватися загальній істерії і не обманювати самого себе.

Доктор Комаровський написав, що на сьогоднішній день найкрутіший бізнес — це не зброя, нафта і наркотики, а якраз ПЛР тести на коронавірус. Він назвав це справжнім "золотим дном" і зазначив, що

"Люди, що займаються тестами, можуть купити будь-які перевіряючі організації і дати по голові будь-якого лікаря, який говорить те ж, що я зараз".

Він розповів, що сама по собі наявність тестів ніяк не допомагає стримати поширення коронавірусу. Ось, прийшли ви в лабораторію, здали тест, і що? Вам сказали їхати додому і залишатися на самоізоляції. І ви поїдете додому в громадському транспорті, поширюючи той же вірус.
Комаровський закликав і пацієнтів, і лікарів, не розглядати будь-які тести як догму.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

" Я не розумію, чому до цих пір ці тести, особливо ПЛР, розглядаються як підстава для будь-яких дозволів. У вас негативний ПЛР-значить, ви можете кудись летіти. Але при явному коронавірусі ПЛР в 30% випадків — негативний. Вельми ймовірна ситуація, коли в літаку, де типу у всіх негативні ПЛР, близько 30% можуть бути з вірусом. Здавалося б, розумні люди, розвинені країни... це зайвий раз наводить мене на роздуми про те, що з коронавірусом всі рішення — не Медичні, А або політичні, або бізнес-рішення. І треба вчитися з усім цим жити, і маневрувати, і робити правильні висновки, і діяти самим правильно, щоб не постраждати", — підсумував лікар.

Нагадавши, Комаровський відкрив українцям очі на дивовижні факти про новорічні іграшки.

Як повідомляв Знай.uа, доктор Комаровський порадив розмножуватися після стресів.

Також Знай.uа писав, що Комаровський по поличках розібрав всі особливості свята, поради лікаря