Для українських пенсіонерів з'явилися добрі новини. Виявилося, як і було обіцяно в 2020 році, в Україні збільшили розміри заробітних плат пенсійних виплат. Громадянам розповіли, як з 1 січня 2021 року зміняться соціальні стандарти.

Про це стало відомо завдяки публікації Координаційного центру з надання правової допомоги в мережі Facebook.

Пенсіонери, скріншот відео
Пенсіонери, скріншот відео

"У розпал зимових свят дехто міг не звернути увагу, що з 1 січня змінився законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якої не може здійснюватися оплата за виконану працівником місячну, погодинну норму праці (обсяг робіт). Так, з 1.01.2021 в Україні мінімальна зарплата зросла на 1000 гривень - від 5000 до 6000 гривень. У погодинному розмірі це - 36,11 грн. У зв'язку з цим зросла і мінімальна пенсія для непрацюючих пенсіонерів старше 65 років, які мають трудовий стаж 30 років для жінок і 35 років для чоловіків. З 1.01.2021 ця сума становить 2400 гривень.", - повідомляють у Координаційному центрі з надання правової допомоги.

Зростання соцстандартів в Україні, скріншот: Facebook
Зростання соцстандартів в Україні, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Також варто нагадати нашим читачам, що з кожним роком в Україні змінюються вимоги до стажу для виходу на пенсію. Для того щоб в 2021 році стати пенсіонером в 60 років потрібно мати мінімум 28 років страхового стажу. Про вимоги до стажу в 2021 році нагадує "Пенсійний кур'єр".

Якщо необхідного стажу для виходу на пенсію не вистачає, можна влаштуватися працювати офіційно поки не придбаєте право на пенсійну виплату або докупити стаж.

Раніше повідомляли, українець відпрацював 30 років і отримав копійчану пенсію: в ПФУ пояснили, що не так зі стажем чоловіка.

Як повідомляв Знай.uа, у Харкові пенсіонерка викинулася з вікна на очах у остовпілих школярів: "Будь ласка, не треба!".

Знай.uа писав, українець стверджує, що розвів пенсіонерів на 12 тисяч: хотіли зробити подарунок доньці з ДЦП.