У заповіднику "Асканія-Нова" померло 185 журавлів, які занесені до Червоної книги України. Ймовірною причиною загибелі називають те, що журавлі могли харчуватися зерном з хімікатами.

Отруєне зерно фермери сіяли на навколишніх полях для боротьби з гризунами. Поліція на даний момент з'ясовує всі обставини і проводить лабораторні дослідження.

У правоохоронних органах відкрито кримінальне провадження щодо забруднення та псування земель.

"За словами директора заповідника, протягом тижня вимерло близько 185 сірих журавлів, які занесені до Червоної книги України. Однією з версій слідчих є те, що журавлі могли харчуватися зерном, обробленим хімікатами, яке посіяне фермерами на навколишніх полях для боротьби з гризунами", - сказано в повідомленні поліції Херсонської області.

Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України. Поліція встановлює коло осіб, причетних до вимирання птахів.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Отруєння журавлів в "Асканія-Нова", фото: Віктор Гавриленко
Отруєння журавлів в "Асканія-Нова", фото: Віктор Гавриленко

Співробітники заповідника підрахували, що збиток, нанесений природі в результаті отруєння "червонокнижних" птахів, становить 2 775 000 грн. Відшкодовувати її, теоретично, повинні ті аграрії, які організували обробку полів препаратами, небезпечними для пернатих.

Повідомляється, що журавлі, яким вдалося вижити, харкають кров'ю.

Нагадаємо, зубастих монстрів з крильцями з Дніпра поселили в холодильнику.

Як повідомляв Знай.uа, Прикарпаття заполонили рисі, стрибають по горах і не бояться людей.

Також Знай.uа писав, що у Мукачеві в розпал січня "прокинулися" провісники весни, вже близько.