У четвер, 14 січня, в Україні святкують одночасно Старий Новий рік, Обрізання Господнє та свято Василя. У цей же період йдуть святки – час ворожінь, коли дівчата намагаються дізнатися, яким же буде їх суджений.

14 січня є важливою датою для церковного календаря і багато речей в цей день під забороною. Це подія християни святкують з 4 століття. У Євангелії від Луки сказано, що день Обрізання Господнього відбувся на восьмий день після народження Ісуса Христа. І тепер святкування цієї події здійснюється на восьмий день після свята Різдва Христового - тобто 14 січня за новим стилем.

Обрізання Господнє 2021: чого не можна робити в свято

Церковні свята накладають свої заборони і мають обмеження. 14 січня не носить особливо суворих обмежень, тобто працювати і готувати не забороняється, але і вносить свої корективи в день.

Старий Новий рік не можна давати в борг.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також не варто виносити сміття.

Поганою прикметою вважається перераховувати дрібні гроші або вирішувати важливі фінансові питання.

У цей день не слід вимовляти слово "тринадцять".

На Щедрий вечір та Василя не можна відмовляти людині прощення, якщо він його попросив. Вважається, що якщо відмовити, весь рік будуть переслідувати невдачі.

Поганою прикметою вважалося готувати на старий Новий рік і Щедрий вечір рибу і птицю – наші пращури передбачали, що так щастя може поплисти або вилетіти з дому.

Нагадаємо, Обрізання Господнє 14 січня: головні традиції святкування. Обрізання Господнє сталася на восьмий день після народження Ісуса Христа.