Між офіційними акаунтами України та Росії в Twitter почалася справжня війна за мультфільм про пса Сірка.

Росія після невдалої спроби поцупити борщ та присвоїти собі українського конструктора Сергія Корольова, звинуватила Україну у крадіжці мультфільму.

У Twitter розгорілась справжня війна між Україною та Росією. Все почалось з твіта Володимира Зеленського, який запросив Ілона Маска відвідати музей Сергія Корольова у Житомирі.

У коментарях до поста росіяни почали заявляти, що Корольов радянський вчений, а отже російський.

А в офіційному акаунті РФ появився твіт про день народження "радянського ракетного інженера, конструктора та вченого Сергія Корольова".

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На це українська сторона заявила, що Сергій Корольов називав себе українцем, а росіяни намагаються "вкрасти" вченого, який народився в Житомирі, виріс в Ніжині та Києві, а навчався в Одесі та в Києві. Також українська сторона додала, що Корольов "був заарештований, підданий тортурам і поміщений у в'язницю на 6 років: Москва, Колима, Казань".

Росія у відповідь опублікувала твіт з текстом: "Правда. Увага, крадіжка або Україна почала дорожити радянською спадщиною?".

Твіт ілюстрували анімованою картинкою з радянського мультфільму "Жив-був пес", підписавши, що вона взята "з московського мультфільму 1982 року".

Україна у відповідь заявила:

"Цей мультфільм заснований на старовинній українській казці "Пес Сірко".

Нагадаємо, Зеленський запросив Маска до Житомира

Як повідомляв портал Знай.ua, забрали Крим і хочуть вкрасти борщ: чому Росія на цьому не зупиниться

Також Знай.ua писав, в українців слідом за борщем намагалися вкрасти Шевченка