Росія намагається вкрасти в України все, агресор зазіхнув навіть на борщ.

Після того, як Росія назвала борщ своєю національною стравою, в соцмережах прокотилася справжня хвиля обурення.

Все почалося з твіту офіційного акаунту МЗС Росії, у якому було сказано: "Вічна класика, борщ – одна з найвідоміших і найулюбленіших російських страв і символ національної кухні".

Пізніше на сторінці російської урядової організації "Россотрудничество" у Facebook появилась публікація про те, що борщ — це “головний російський суп”

Українські інтернет-спільноти просто вибухнули дописами: "А как же щи лаптем хлебать?", "Вкрали наш Крим, хочуть ще й борщ вкрасти".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

В соцмережах розпочалась справжня війна за борщ, і ймовірно, тепер, перевіряючи на патріотизм політиків та знаменитостей, питатимуть не чий Крим, а чий борщ.

Іноземні аналітики черговий російський випад назвали "черговою спробою Москви привласнити іншу культуру". Головною причиною крадіжки називають нестачу культури та незнання своєї історії.

Та росіяни і хочуть знати своєї історії, вони її багато разів переписували, привласнюючи чужу, а Росія так і залишилась "порожньоюя країною без власних символів".

Про це написав український політичний експерт Андрій Смолій на своїй сторінці у Facebook .

"Крадіжка борщу це як крадіжка Криму", - зазначає експерт.

"Росія без вкраденої ідентичності, без окупованих територій, присвоєної історії та знищених народів - нуль без палички, порожня країна без власних символів. Так було 300 років назад, так було на початку ХХ століття, так є і зараз, вже в сучасному світі.
І головне, що основним полем бою для Кремля завжди буде Україна, її символи, ідентичність та територія", - вважає Андрій Смолій.

Нагадаємо, росіяни знову спробували привласнити український борщ

Як повідомляв портал Знай.ua, в українців слідом за борщем намагалися вкрасти Шевченка

Також Знай.ua писав, український борщ хочуть включити до спадщини ЮНЕСКО