В низці міст України проходять протести за зниження комунальних тарифів. Зокрема акції зафіксовані у Києві, Чернігові, Сумах, Ужгороді та інших населених пунктах.

Фотографії з акцій розміщують у соціальних мережах їх учасники, також на місця подій прибувають журналісти.

Акції, які проходять по всій Україні, своїм гаслом обрали дещо гіперболічне "СТОП тарифний геноцид".

Як розповідають на телеграм-каналі Perepichka News, У Києві тарифні протести об'єдналися з мітингувальниками SaveФОП. На плакатах помітили й заклик "Нехай палають палаци". Там журналісти побачили жінку, яка показує платіжку, сума якої перевищує її пенсію жінки.

Скріншот Telegram
Скріншот Telegram

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Біля села Ямниця на Франківщині, де теж мітингують через високі ціни на газ, було заблоковано рух транспорту на трасі національного значення. До таких самих дій вдалися і біля села Кучурган Одеської області. Фото з місця подій діляться у Klymenko Times.

Тарифні протести, фото Klymenko time
Тарифні протести, фото Klymenko time

Тарифні протести, фото Klymenko time
Тарифні протести, фото Klymenko time

На хвилі народного тиску 14 січня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що на час карантину або до кінця опалювального сезону Кабмін планує ввести держрегулювання ціни на газ і встановити його вартість на рівні 6,99 гривень за один кубометр. Але мітингарів це не дуже заспокоїло. Прикладом їх вимог стала петиція до президента Володимира Зеленського, яка вже зібрала необхідні 25 тисяч підписів. У ній мова йде про заборону на підвищення тарифів, а також запропоновано низку соціальних ініціатив, таких як пільговий обрахунок для пенсіонерів і встановити диференційну оплату.

Петиція до президента Зеленського, скріншот
Петиція до президента Зеленського, скріншот

Нагадаємо, раніше У Києві бунтують підприємці, центр столиці оточений силовиками: сподіваються "дотиснути" до Нового року

Як повідомляє портал Знай.uа, На Майдані силовики з кийками розганяли мітингувальники - " вдарили по голові, знепритомнів"