Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що нинішній локдаун, який має закінчитися вже 25 січня, подовжуватися не буде.

З відповідною заявою він виступив в інтерв'ю для України 24.

Очільник уряду не бачить підстав для відтермінування повернення до адаптивного карантину і стверджує, що медичні заклади з навантаженням впораються.

"Цей карантин завершиться 24 числа, з 25-го ми перейдемо, ймовірно, до помаранчевої зони, яка діяла до введення цих правил. Насправді ми дуже уважно спостерігаємо за ситуацією, почалося невелике збільшення , ми очікуємо більш значного зростання.

Але медична система готова, на сьогодні понад 53 тисяч ліжок у лікарнях забезпечено киснем. Загальна кількість відведених під ковідних хворих ліжок — 63 тисячі, зайнята на сьогоднішній ранок 21 тисяча ліжок", — розповів голова Кабінету міністрів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Денис Шмигаль, Верховна Рада - фото ВРУ
Денис Шмигаль, Верховна Рада - фото ВРУ

Припущення щодо можливого перенесення дати "відкриття" роботи після жорсткого карантину висловлювали низка експертів і політиків. Так, приводом для сумнівів стала і відносно коротка тривалість заходів, так і взагалі необхідність будь-яких дій з будь-яким строком.

Нагадаємо, Денис Шмигаль обіцяє вакцинувати 50% населення, але невідомо коли

Як повідомляв "Знай.ua", Як виглядав Зеленський і його головні противники понад 20 років тому: Порошенко, Ляшко і Тимошенко.

Також Знай.ua писав, Прем'єр Шмигаль порахував бюджетні гроші наприкінці року: "У 2021-й ми заходимо з…"