Погода в Україні 16 січня очікується морозна і переважно сонячна, сніг прогнозують лише в західних областях.

Повітряна арктична маса вже дійшла до України, вмощується в синоптичному кріслі та збирається у нас гостити щонайменше до 20 січня. Про це розповіла український синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

За прогнозами синоптика, головним ньюзмейкером найближчими вихідними буде температура повітря, яка знижуватиметься поступово і все нижче й нижче.

"У ніч на суботу очікується -12-18 градусів.
У ніч на неділю - 15-23 градуси морозу.
У низинах, при проясненнях можливо до -25 градусів", - повідомила Діденко.

У південних областях також буде морозно, проте на кілька градусів вище, вночі -9°-14°, вдень -5°-11°.

фото з вільних джерел
фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У Києві субота та неділя очікуються дуже холодними - вночі -12°...-15°, при проясненнях до -16°...-18° градусів, вдень вихідними в столиці -10°-13°. Без істотних опадів.

Схожий прогноз дає і Укргідрометцентр.

Українські синоптики попереджають про ожеледицю на дорогах. Крім того, на високогір’ї Івано-Франківської області утримується значна сніголавинна небезпека.

Погода у Києві 16 січня очікується сонячна, без істотних опадів. Вночі температуру повітря прогнозують 15−17° морозу, а вдень — 12−14° нижче нуля.

засніжений Київ, фото з вільних джерел
засніжений Київ, фото з вільних джерел

У Харкові в суботу буде теж морозною, без опадів. Температуру повітря вночі прогнозують 13−15° із позначкою мінус, вдень 11−23° морозу.

В Одесі найближчої доби буде сонячна. Температурні показники наступні — вночі очікується 5−7° морозу, а вдень обіцяють 9−11° нижче нуля.

зимова Одеса, фото з вільних джерел
зимова Одеса, фото з вільних джерел

Погода у Львові 16 січня буде зі снігом. Стовпчики термометрів вночі покажуть 13−15° морозу, а вдень обіцяють 9−11° тепла.

У Карпатах 16 січня буде хмарна, обіцяють сніг. Температура повітря вночі від 13° морозу до 17° нижче нуля, а вдень 9−11° морозу.

засніжені Карпати, фото з вільних джерел
засніжені Карпати, фото з вільних джерел

Нагадаємо, синоптики дали прогноз погоди в Україні на січень 2021 року

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики прогнозують в Україні аномальну зиму.

Також Знай.ua писав, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.