Одним з нововведень освітньої реформи стало те, що учням молодшої школи більше не ставлять оцінок за успішність. Однак наприкінці першого і другого семестрів дитина і батьки отримують так зване Свідоцтво досягнень.

Що це за документ і про що він може розказати, пояснюють на сторінці Нової української школи у соціальній мережі "Фейсбук".

"Формувальне оцінювання – це справжній освітній тренд. Саме воно допомагає учням зрозуміти свої сильніші й слабші сторони, визначити пріоритети. Для вчителя і батьків – це сигнал, над чим варто ще попрацювати з дитиною.

У цій інфографіці дивіться про головний атрибут українського формувального оцінювання – свідоцтво досягнень", — анонсували на сторінці НУШ.

Свідоцтво досягнень, інфографіка НУШ
Свідоцтво досягнень, інфографіка НУШ

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

На пам'ятці пояснюють, що Свідоцтво фокусується на оцінці наскрізних умінь дитини і використовує більш широку систему відзначення прогресу учня. Традиційні оцінки у ній, як і протягом навчального процесу, не використовуються — замість них нові позначки та словесні пояснення.

Використовувати графіку порадили вчителям для того, щоб пояснювати батькам, чим все ж є Свідоцтво досягнень.

Нагадаємо, Школи ризикують залишитися без вчителів? Педагоги розповіли, чому звільнилися у час пандемії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддфали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох Героїв України

Також "Знай.ua" писав, Супрун застерегла батьків від неминучого: неправильно виховують дітей. Уляна Супрун пояснила, як виховання дитини вплине на її доросле життя