Українці, фото: Unian
Українці, фото: Unian

Закон про мову набирає чинності вже сьогодні: як він працює і які штрафи

З 16 січня 2021 року стаття 30 Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" набирає чинності. Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь повідомив, що зміни стосуються всіх представників сфери послуг.

Школяр, скріншот: YouTube
Школяр, скріншот: YouTube

"Свідчення досягнень" замість оцінок: що розповідають батькам школярів у документі

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Одним з нововведень освітньої реформи стало те, що учням молодшої школи більше не ставлять оцінок за успішність. Однак в кінці першого і другого семестрів дитина і батьки отримують так зване свідчення досягнень. Що це за документ і про що він може розповісти, пояснюють на сторінці нової української школи в соціальній мережі "Фейсбук".

Укрзалізниця, скріншот: Youtube
Укрзалізниця, скріншот: Youtube

"Укрзалізниця" зганьбилася з російським поїздом

"Укрзалізниця" показала календар на 2021 рік, але нарвалася на критику за використання фотографій російського пасажирського електропоїзда під назвою "Ластівка". У компанії відразу ж спробували спростувати "фейкову" інформацію про це, публікуючи знімки інших календарів, на сторінці в соціальній мережі Facebook. При цьому перевізник порівняв настінний і настільний календарі.

Порошенко, фото: Instagram
Порошенко, фото: Instagram

Пірнає в гроші, як Скрудж? Порошенко задекларував 1,4 тонни готівки

Дружина колишнього президента України Петра Порошенка Марина подала декларацію як депутат Київради. При цьому повідомляється, що у них в сім'ї зберігаються мільйони доларів і гривень. І якщо бути точніше - 49 млн доларів США і 401 млн державної валюти.

Максим Степанов - фото з Фейсбук (сторінка М.Степанова)
Максим Степанов - фото з Фейсбук (сторінка М.Степанова)

Бенкет під час епідемії: МОЗ витрачає мільйони на "ілюмінацію" та комп'ютерні послуги

Поки сотні власників малого бізнесу один за іншим втрачають джерело прибутку, а в центрі Києва збирається черговий протестний мітинг у МОЗ продовжують здійснювати держзакупівлі. Але ось тільки в грудневому переліку - абсолютно другорядні на фоні пандемії послуги і лоти. На програмне забезпечення, телефонні розмови і листування Міністерство спустить близько 2 млн грн. Ще 1 млн піде на електроенергію в двох головних адмінбудівлях в центрі Києва.