У німецькій федеральній землі Саксонія за рішення місцевої влади буде створено своєрідну "коронавірусну в'язницю" - спеціальний центр для утримання осіб, які неодноразово порушували умови карантину.

Про це повідомляє німецьке видання Bild.

Попередньо стало відомо, що під в'язницю буде переобладнано колишній пункт розміщення біженців, побудований у 2017 році. Територія закладу буде огороджена, а охорону здійснюватимуть співробітники поліції.

Відправляти порушників в центр утримання будуть за рішенням суду. Спочатку громадян очікують попередження, далі - штраф, і лише проти особливо злісних порушників (а також тих, хто відмовляється виконувати вимоги карантину) застосовуватимуть ув'язнення.

Ймовірна майбутня "коронавірусна" в'язниця, фото Bild
Ймовірна майбутня "коронавірусна" в'язниця, фото Bild

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За два тижні до Нового року в ФРН посилили карантинні заходи, а ще через тиждень в країні виявили особливо заразний штам хвороби з Великої Британії. На початку січня Німеччина продовжила обмеження до кінця місяця і посилила їх. У випадку, якщо цього буде недостатньо для обмеження поширення захворювання, карантин можуть продовжити до весни.

Раніше повідомляли, Глава МОЗ Степанов назвав дату кінця пандемії в Україні: "Відразу будемо..."

Як повідомляв Знай.uа, Степанов пообіцяв безкоштовні тести на COVID-19 всім хворим українцям.

Знай.uа писав, Польща переманює українських лікарів зарплатами в 300 тисяч - замість нашої мінімалки.