Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, чи планує уряд подовжувати суворий карантин. Як пояснив голова Кабінету міністрів, у профільному міністерстві це вважають недоцільним, але соціальна дистанція, носіння захисних масок і

Про це повідомляє видання "Урядовий кур'єр".

"Пан міністр (очільник МОЗ Максима Степанова) озвучує урядову позицію. Січневий локдаун дає нам змогу збити потенційну хвилю захворюваності після нового року та різдвяних свят. Далі в лютому-березні ми очікуємо на вакцину. Це буде певне моральне полегшення. Але цей процес охопить певний час. Тому в будь-якому разі носіння маски, миття рук, соціальна дистанція будуть основними заходами, які залишаються актуальними", — пояснив Шмигаль.

Також прем'єр-міністр розповів детальніше про ситуацію з закупівлею вакцини. За словами очільника уряду,

Карантин в Україні, фото: Unian
Карантин в Україні, фото: Unian

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Державні органи вже провели переговори з усіма виробниками вакцин, які пройшли вже дві стадії клінічних випробувань і знаходяться на третій. Як наслідок, усі необхідні угоди укладено, і вже в лютому можна очікувати надходження перших ефективних і зареєстрованих вакцин — а ті препарати, які не зможуть довести свою ефективність і безпечність, закуповуватимуться не будуть. Щеплення проходитимуть у відповідності національним планом.

"Ми учасники глобальної ініціативи COVAX, за якою отримаємо понад 8 мільйонів доз вакцин. Підписано заявку на швидке постачання першої партії. А загалом підписано контрактів на мільйони доз вакцин, яких буде достатньо, аби провакцинувати всіх охочих упродовж цього року", — стверджує Шмигаль.

Нагадаємо, раніше Українці кинулися в ломбарди посеред локдауну: "епоха бідності Закінчилася?"

Як повідомляє портал "Знай.uа", Шмігаль визначився з датою закінчення локдауну: "медична система готова"

Також "Знай.uа" писав, що Українці зможуть отримати Covid-паспорти-Степанов анонсував важливе нововведення