У 2021 році субсидію на житлово-комунальні послуги можна оформити й онлайн.

Детальною інструкцією, як правильно це зробити, ділиться видання "Урядовий кур'єр".

Для того, щоб оформити субсидію через Інтернет, не виходячи з дому, доведеться звернутися до послуг сайту Міністерства соціальної політики України. Заходимо на сайт https://www.msp.gov.ua у рубрику "Е-Сервіси", у ньому вибираємо розділ "Субсидії". Після цього вас автоматично перенаправить на сайт https://subsidii.mlsp.gov.ua/, де потрібно заповнити форму, а саме обрати 1 з трьох способів реєстрації.

Крок 1

Оформлення субсидії 2021, скріншот
Оформлення субсидії 2021, скріншот

У разі обрання «реєстрація або вхід з ідентифікацією електронним цифровим підписом» та «реєстрація або вхід з ідентифікацією BankID», подання та підписання документів відбувається виключно в електронному вигляді без необхідності особистого відвідування управління соціального захисту.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

У разі обрання «реєстрація або вхід за адресою електронної пошти» зазначається, що необхідно подати документи у паперовій формі (після заповнення форми на сайті вам прийде pdf-версія документа, яку потрібно буде роздрукувати, підписати і занести у орган соціального захисту).

Крок 2

Після успішного входу в систему буде здійснено перехід до заповнення електронних форм:

— Заяви про призначення та надання у грошовій формі через (зазначається відділення банку),

— Декларації про доходи і витрати осіб, які звернулись за призначенням житлової субсидії

Оформлення субсидії 2021, скріншот
Оформлення субсидії 2021, скріншот

Оформлення субсидії 2021, скріншот
Оформлення субсидії 2021, скріншот

Крок 3

Після заповнення всіх необхідних реквізитів необхідно перевірити та підтвердити правильність внесених даних та подати документ. Розглядатиме заяву саме той орган соціального захисту населення, який ви зазначили при заповненні електронної форми.

У разі якщо ви не використовували електронного цифрового підпису, вам доведеться особисто звернутися до органу соціального захисту населення, аби власноруч підписати документи — у цьому випадку з вами найближчим часом зв’яжуться, аби узгодити дату і час вашого візиту.

Нагадаємо, Шмигаль розрахував нову ціну на газ, скільки тепер коштує кубометр.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Мінсоцполітики заявили про підвищення пенсій та соцдопомоги під час карантину.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні вдосконалили призначення пільг та субсидій на оплату комуналки.