Абітурієнти 2021 та їхні родини вже активно готуються до ЗНО та вступу. Щоправда, цьогоріч випускників чекають деякі нововведення.

Календар абітурієнта, у якому забрали найважливіші дати та умови вступу, підготувала "Освіторія". Проте, слід врахувати, що епідеміологічна ситуація може вплинути на заплановані дати вступної кампанії 2021.

Реєстрація на пробне ЗНО з усіх предметів триває до 19 січня. Цього року вступник може обрати зі списку предметів лише один для складання пробного ЗНО. Зареєстровані учасники зможуть завантажити тестові зошити з решти предметів і виконати завдання вдома.

ЗНО, кадр з відео
ЗНО, кадр з відео

Тестування пробного ЗНО відбудеться 10 квітня. Протягом 10-14 квітня усі зареєстровані учасники зможуть внести свої відповіді на тестові завдання з решти предметів до спеціального сервісу. Результати пробного тестування абітурієнти отримають у своїх особистих кабінетах.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Реєстрація для участі у ЗНО 2021 триватиме від 1 лютого до 5 березня. Тестування з усіх предметів відбудуться 21 травня - 15 червня. Детальний графік вже є на сайті Центру оцінювання якості освіти.

Як зазначається, кожен вступник зможе скласти ЗНО не більш ніж з 5 предметів. Учні, які закінчують школу, а отже здобувають повну середню освіту, повинні скласти ДПА у формі ЗНО. Для них є 4 обов’язкові предмети: українська мова, математика, іноземна мова або історія України на вибір та ще один предмет на вибір випускника.

Крім того, для вступу у 2021 році будуть зараховувати і результати ЗНО за 2018–2021 роки.

ЗНО в школі, скрін з відео Espreso.TV
ЗНО в школі, скрін з відео Espreso.TV

Вступники 2021 зможуть завантажити мобільний додаток "Моє ЗНО", щоб стежити за графіком та місцем проведення тестувань, а також отримати свої результати іспитів. Результати ЗНО з математики буде оголошено до 22 червня, з української мови - до 25 червня.

З 1 липня абітурієнти зможуть створити свої особисті електронні кабінети вступника і завантажити туди свої сертифікати ЗНО. Вступні іспити та творчі конкурси планують проводити 1-13 липня.

У період 14-23 липня вступники повинні подати свої документи до закладів вищої освіти. Водночас заклади вищої освіти повинні оприлюднити рейтингові списки абітурієнтів до 28 липня.

Цьогоріч до 28 липня, щоб уникнути черг під приймальними комісіями, в онлайн-форматі можна буде виконати всі пункти процедури вступу. Для цього абітурієнт повинен буде отримати електронний підпис вступника. Також обмежать кількість заяв на контракт від одного абітурієнта. Цього року їх може бути максимум 30.

ЗНО, скріншот: YouTube
ЗНО, скріншот: YouTube

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться у школи ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання у школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям