Литва заборонила в’їзд до країни Філіпу Кіркорову за гастролі в окупованому Криму.

Самопроголошений король російської естради Філіп Кіркоров не зможе в'їхати до Литви протягом п'яти років. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ країни. Зазначається, що департамент міграції на прохання МЗС 19 січня вніс співака на п'ять років в список небажаних у Литві осіб.

"Виконавців, які публічно виправдовують окупацію Криму, не варто терпіти в жодній демократичній державі. Наша позиція щодо таких виконавців однозначна, тому сумнівів щодо внесення Кіркорова до списку небажаних у Литві осіб не виникло", - заявив глава МВС Агне Білотайте.

В Росії вже встигли засудити "репресивне ставлення до артистів" з боку Литви. Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова. Вона назвала звинувачення абсурдними та відверто дурними.

"Жалкуємо, що культура використовується неохайними литовськими політиками для викорінення доброго ставлення до нашої країни, що зберігається у литовських громадян", - сказав Захарова.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

При цьому Захарова назвала звинувачення щодо Кіркорова абсурдними та відверто дурними.

Філіп Кіркоров, фото Instagram
Філіп Кіркоров, фото Instagram

Напередодні міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс попросив внести Філіпа Кіркорова до списку іноземців, яким заборонено в'їзд до країни, зазначивши, що Кіркоров своїми неодноразовими відвідуваннями Криму "свідомо заперечував територіальну цілісність і суверенітет України й у такий спосіб незаконно виправдовував агресивні дії Російської Федерації".

Дискусії про розширення чорного списку виникли після того, як з'ясувалося, що компенсація за концерти, які не відбулися через пандемію, було надано литовським компаніям, котрі планували концерти російських виконавців Філіпа Кіркорова і Михайла Шуфутинського.

У МЗС Литви назвали концерти російських виконавців інструментом російської пропаганди.

Нагадаємо, СБУ заборонила в'їзд російському реперу Елджею

Як повідомляв портал Знай.ua, Глюкоза, Лоліта, Корольова та Гребенщиков отримали заслужений "подарунок" на українському кордоні

Також Знай.ua писав, Україна готується закрити кордони: у Зеленського пояснили, хто потрапить під заборону на в'їзд.