Вже цього місяця зарплати вчителів зростуть на 20%. Уряд затвердив нову тарифну сітку для розрахунку зарплат працівникам бюджетних установ.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, сьогодні, 20 січня.

За його словами, одн з пріоритетних завдань уряду - збільшення зарплат вчителям і медикам.

На зарплати вчителям Кабмін виділив майже 100 мільярдів гривень.

"Зарплати вчителів зростуть на 20% вже цього місяця. Як тільки Уряд затвердив нову тарифну сітку для розрахунку зарплат працівникам бюджетних установ. Уряд виділив цього року на зарплати вчителям майже 100 млрд грн" - заявив Денис Шмигаль.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Денис Шмигаль, скріншот YouTube
Денис Шмигаль, скріншот YouTube

Саме тому рішення про підвищення абсолютно прораховано і забезпечено відповідними засобами.

Згідно з документом, з 1 січня 2021 року посадові оклади (тарифні ставки) працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду ЄТС - 2 670 гривень ( зараз він становить 2225 грн), а з 1 грудня 2021 року - 2 893 гривні. Таким чином, за 2021 рік оклад зросте на 30%.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Немає гаджетів, запис вчителя і відсутність онлайн-уроків: батьки українських школярів отримали відповіді на найважливіші питання

Як повідомляє портал «Знай.иа» Вчителям перерахують зарплати, міністр Шкарлет назвав суми і терміни

Також «Знай.иа " писав, що Вчителька скинула дистанційку на плечі батьків, мама кричить про допомогу: "я сама повинна пояснювати дитині"