Ні для кого не секрет, що в Україні величезна кількість бездомних тварин, які змушені виживати в умовах суворої вулиці. Але найважчим випробуванням для хвостатих є зима і її морози, які несуть смертельну небезпеку для тварин.
Не будьте байдужі і не проходьте повз голодних і замерзаючих вуличних собак і котів і навіть птахів. Адже вони не можуть попросити про допомогу, якої так потребують.
Найкраще, що ви можете зробити для порятунку життя - забрати тварину додому або знайти їй перетримку, а потім будинок, передає фейсбук-група "UAnimals".
Якщо забрати пухнастика немає можливості, то можна допомогти звірятам пережити зиму.

покинута тварина
покинута тварина

А зробити це можна так:

1. Зігрівши: Впустіть тварину погрітися і набратися сил в офіс, магазин, під'їзд, або обладнайте утеплену будку для ночівлі в безпечному і без протягів місці. Переконайтеся, що кішки мають доступ до / з підвалу.
2.Нагодувавши: Налийте теплої води і дайте теплої їжі. Годувати можна, наприклад теплою кашею з субпродуктами, кормом политим теплою водою.
Ні в якому разі не можна давати зіпсовані продукти, кістки (особливо курячі і рибні) і молоко. Інакше бажання допомогти може призвезти до хвороби і навіть смерті тварини.

Кіт, фото: Ірина Опанасюк
Кіт, фото: Ірина Опанасюк

Також, не забувайте прибирати порожні і непотрібні мисочки з місця підгодовування або ночівлі пухнастиків, щоб не перетворювати ці місця в смітник і цим провокуючи інших людей на агресію в бік невинних тварин.
Не забуваємо і про птахів, яким теж складно виживати в мороз і сніг. Вони теж потребують прикорму в цей період.

фото Getty Images
Птах, пташки // фото Getty Images

Голубам підійде перловка, пшениця, кукурудзяна крупа, колотий горох, сирі насіння.
Для дрібних птахів підійдуть сирі насіння соняшнику і гарбуза, льон, сирий арахіс, різні горіхи, просо, вівсянка.
Важливо: ні в якому разі, не можна годувати птахів смаженим соняшником, пшоном, хлібом, зіпсованою їжею або будь-яким зерном з цвіллю.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, раніше Українка обігріла нещасного цуценя, а отримала дружбу небезпечного хижака -" це ж вовк!"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Кияни повстали проти вбивств тварин: "зазирни в очі своїй шубі"

Також «Знай.иа " писав, що Під Франківськом рятували лелеку-екстремала-застряг у полі в гордій самоті