Колишній президент США прибув зі своєю дружиною Мішель, щоб стати свідками інавгурації Джо Байдена в Білому домі. У той же час, Барак Обама викликав побоювання щодо здоров'я, коли потиснув руку іншим лідерам.

Через пандемію коронавірусу населенню рекомендується зберігати соціальне дистанціювання і не вітати один одного рукостисканням.

Барак Обама на інавгурації Джо Байдена
Барак Обама на інавгурації Джо Байдена

Користувачі Twitter поспішили прокоментувати дії Обами.

Один написав: "Занадто багато людей, включаючи Обаму, потиснули один одному руки на інавгурації Байдена. І ніякого соціального дистанціювання. Хоча, ймовірно, всі вони дали негативний результат, це не найкращий приклад під час пандемії Covid. Принаймні, всі носять маски".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Інший додав: "Обама всіх обіймає і потискає руки".

Барак Обама на інавгурації Джо Байдена
Барак Обама на інавгурації Джо Байдена

Третя людина сказала: "Мішель Обама виглядає неймовірно, демонструючи деяку реалістичність першої леді – але, будь ласка, перестаньте трясти руки і стукати кулаками. Пандемія триває, і це змушує мене нервувати".

Раніше Барак Обама написав у Твіттері своєму колишньому віце-президенту: "Вітаю мого друга, президента Джо Байдена! Це Ваш час".

Для Джо Байдена стати президентом Сполучених Штатів було здійсненням багаторічних прагнень з двома попередніми невдалими спробами.

Його мета зараз, як він висловився, відновити "душу Америки" після чотирьох років президентства Дональда Трампа.

Барак Обама на інавгурації Джо Байдена
Барак Обама на інавгурації Джо Байдена

Джо Байден, якому 78 років, є найстарішим президентом, який займав Білий дім, вперше прибув до Вашингтона як молодий вискочка.

Він був обраний в 1972 році у віці 29 років в сенат США від штату Делавер і залишався там протягом 36 років, перш ніж з 2009 по 2017 рік займав пост віце-президента при попереднику Трампа Бараку Обамі, першому темношкірому президентові США.

У середу, ставши 46-м президентом США, пан Байден став біля керма країни з глибокими політичними розбіжностями в розпал кризи громадської охорони здоров'я, який завдав удару по найбільшій економіці світу.