В Україні, 22 січня 2021 року, настане період відлиги після справжніх морозів, несподівано відвідали наші території зі снігом і ясністю на небі. Про це повідомляє відомий синоптик Наталка Діденко в соціальній мережі Facebook.

За словами метеоролога, двадцять другого числа, якраз на День Соборності України, майже всю територію охопить "плюсова" температура повітря. Протягом дня очікується температура на рівні до + 1℃ ...+5℃. Як зазначає Діденко, тепліше буде західній і південній частині України, там очікується + 5℃ ...+ 8℃, в Криму до + 10℃.

Також повідомляється, що лише на Закарпатті та в Карпатах очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу, більша ж частина областей залишаться без істотних опадів. Однак буде сильний поривчастий вітер-південно-західного напрямку. Тому Наталка Діденко рекомендує бути обережними під дахами, деревами та білбордами.

Під будівлями не варто затримуватися, так як в період відлиги, потепління, відбувається танення снігу і льоду. Приходить час бурульок і зсувів брил льоду і снігу з дахів будинків.

Температура повітря в Києві, 22 січня, буде близько +2℃ ...+4℃ вдень, вночі — -1℃ ...-3℃. Укргідрометцентр зазначає, що вітер у столиці буде південним (7-12 метрів на секунду). Опадів не буде, але вітер все ж некомфортний і поривчастий. Одягатися занадто легко не варто.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Прогноз на 22 січня від Укргідрометцентру
Прогноз на 22 січня від Укргідрометцентру

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке буде ставати сильнішим і сильнішим.

Як повідомляв Знай.ua, зима в Україні в найближчі кілька років буде теплою і безсніжною, заморозки стануть справжньою рідкістю. Про це розповів синоптик Роман Мурмила.

Також Знай.ua писав, прогноз погоди на 2021: українців чекає літо в травні і зима на контрасті. Літо в 2021 може наступити вже в середині травня, хоча і закінчиться вже у вересні. Осінь буде дощовою і холодною. А в грудні і зовсім накриють суворі морози. 2021 за словами синоптика стане роком контрастів.