На сторінці Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України в соціальній мережі Facebook, 21 січня 2021 року, з'явилася інформація про те, що донедавна українці могли змінювати лише імена та прізвища за власним бажанням і це не стосувалося по батькові.
Зараз же, з січня цього року, Верховна Рада України дозволила цю зміну, і надала таку можливість з 14 років — за згодою батьків (піклувальника) — і з 16, на власний розсуд. У публікації сказано, що необхідно робити автомобілістам.

"Якщо ви скористалися таким правом і змінили свої особисті дані, то варто обміняти і ваші водійські посвідчення та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Для цього необхідні наступні документи: паспорт; ідентифікаційний код; документ, що підтверджує зміну особистих даних; свідоцтво про реєстрацію ТЗ/водійське посвідчення; медична довідка форми 083/0 (якщо обмін водійського посвідчення)", — йдеться в повідомленні.

Це стало можливо завдяки Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо права фізичної особи на зміну батькові" (проект № 2450), прийнятому третього листопада 2020 року.

Нагадаємо, негативний тест на Covid-19 за 500 грн: МВС викрило масштабну аферу

Як повідомляв Знай.ua, заходь - не бійся, виходь - не плач: українцям показали список місць, де можна врятуватися від холодів - безкоштовно

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також Знай.ua писав, урізання VIP-установ, мільярди на субсидії та конопельний "бум" - що готує Верховна Рада