Після резонансної пожежі у будинку для літніх людей у Харкові, яка забрала життя 15 осіб, в Україні перевірять усі подібні заклади.

Про це заявила міністерка соцполітики Марина Лазебна під час позачергового засідання уряду, про що повідомляє Міністерство соціальної політики на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

"На сьогодні розпочато кримінальне провадження за фактом порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей", — запевняють представники влади. Як стало відомо, будинок для осіб похилого віку не стояв на обліку у Реєстрі надавачів соціальних послуг і не надавав інформації Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації

Марина Лазебна на позачерговому засіданні уряду, скріншот відео
Марина Лазебна на позачерговому засіданні уряду, скріншот відео

"На позачерговому засіданні Кабінету Міністрів головам обласних, Київської міської державних адміністрацій доручено здійснити роботу з виявлення приватних закладів, що надають соціальні послуги з проживанням, перевірки таких закладів за дотримання вимог щодо їх діяльності та вжиття відповідних заходів реагування", — йде мова у повідомленні міністерства.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Перевірки зазнає законність функціонування будинків для літніх людей, їх відповідність правилам протипожежної безпеки, а також умови проживання розміщених у закладах осіб.

"Буде проведено роботу щодо виявлення закладів, яких немає в реєстрі надавачів соціальних послуг, перевірено умови проживання та перебування людей похилого віку в закладах", — запевняють у міністерстві.

"Ми підключаємося до цієї роботи й працюватимемо з усіма регіонами", - стверджує Лазебна.

Нагадаємо, в Харкові спалахнула пожежа в будинку для літніх людей. Відомо, що в результаті трагедії загинули щонайменше 15 осіб.