Міністерство охорони здоров'я України розширило дію програми "Доступні ліки" на три нові препарати. Ними стали Варфарин, Ніфедипін та ацетилсаліцилова кислотаю

Про це заявив на брифінгу 22 січня заступник міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко.

У січні МОЗ почав приймати заявки від фармвиробників для оновлення Реєстру лікарських засобів за програмою реімбурсації “Доступні ліки”. Реімбурсація — це термін медичної сфери, який означає дії, необхідні для того, щоб лікарняний препарат був доступний населенню як фізично (його наявність), так і за ціною. Так, уряд затвердив граничні ціни на продаж окремих засобів.

Фармвиробники зможуть подати заявки до НСЗУ про включення своїх препаратів до програми “Доступні ліки” за умови, що ціни на їх препарати не будуть перевищувати цін, визначених у вказаному реєстрі. Оновити Реєстр планують у лютому.

Українські медики, кадр з відео
Українські медики, кадр з відео

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Також МОЗ ініціював розширення списку ліків, на які діятиме програма: тепер до нього також додали “Варфарин” (антикоагулянт), “Ніфедипін” (антигіпертензивний препарат), “Ацетилсаліцилову кислоту” (антиагрегант).

Представник уряду також відзвітував про інші зміни у сфері фармакології.

"Міністерство розробило проєкт наказу “Про затвердження Порядку залучення підприємств, установ та організацій для проведення експертизи документів та виконання окремих робіт під час проведення процедури підтвердження відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики". Прийняття проєкту наказу дозволить врегулювати механізм залучення підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Держлікслужби, для проведення спеціалізованої експертизи, інспектування виробництва лікарських засобів, лабораторного аналізу якості зразків лікарських засобів, виконання окремих видів робіт", — запевняють у міністерстві.

Нагадаємо, МОЗ візьме тисячі хворих під особистий контроль до 2030 року: "Скоротить рівень смертності".

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться у школи ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання у школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів