Засновник всесвітньо відомих, а також неймовірно успішних компаній Tesla і ЅрасеХ Ілон Маск пообіцяв заплатити $100 млн творцям найкращої технології з уловлювання та зберігання вуглекислого газу.

Таким чином Ілон Маск оголосив конкурс, на який стартапери і вчені вже зачекалися. Про це стало відомо завдяки новій публікації Ілона Маска в мережі Twitter.

Публікація Ілона Маска, скріншот: Twitter
Публікація Ілона Маска, скріншот: Twitter

"Я пожертвую 100 мільйонів доларів в якості призу за найкращу технологію уловлювання вуглецю", — написав Маск.

Ілон Маск, фото Gettyimages
Ілон Маск, фото Gettyimages

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Також він пообіцяв розкрити подробиці пропозиції наступного тижня. За словами експертів, під уловлюванням і зберіганням вуглецю мається на увазі процес, який включає відділення вуглекислого газу (СО2) від промислових і енергетичних джерел і довгострокову ізоляцію від атмосфери. Метою цього процесу є боротьба з глобальним потеплінням і забрудненням навколишнього середовища.

Варто також нагадати нашим читачам той факт, що Ілон Маск вперше ненадовго очолив рейтинг найбагатших людей світу, який складає видання Bloomberg. Біржові котирування акцій Tesla безперервно ростуть з початку листопада 2020-го, коли комітет S&P Dow Jones Indices оголосив про намір включити компанію Ілона Маска до рейтингу S&P 500.

Так, у четвер, 31 грудня, 2020 року ціна акцій Tesla перевалила за 700 доларів, оновивши історичний максимум, а за підсумками торгів 7 січня вона пробила психологічний рубіж в 800 доларів за один цінний папір. Одночасно зі зростанням курсу акцій пропорційно збільшується і статок Ілона Маска, якому належить приблизно п'ята частина всіх акцій компанії (вона і формує основну частину його капіталу).

Раніше повідомляли, українець заснував PayPal разом з Ілоном Маском і став мільярдером: історія успіху Макса Левчина.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський запросив Маска до Житомира: "Заберіть у своєї секретарки гаджети".

Знай.uа писав, Ілон Маск став найбагатшою людиною: засновник Tesla втер носа власнику Amazon.