Національний банк України оприлюднив офіційний курс валют на неділю 24 січня 2021 року.

Відповідна інформація була опублікована на сайті НБУ.

Як і завжди, на вихідні курс залишається незмінним і відповідає позначкам п'ятниці 22 січня.

У порівнянні ж з попереднім банківським днем, долар виріс на 5 копійок і досяг курсу у 28,25 гривні за одиницю американської валюти. Своєю чергою, євро виросло на 22 копійки і зупинилося на позначці у 34,36 гривні за одиницю.

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Офіційний курс валют НБУ на 24 січня

Ці ж курси будуть діяти також у неділю 24 січня

1 долар США - 28,2561 грн

1 євро - 34,3651 грн

Таким чином, іноземним валютам вдалося частково відігратися від падіння початку року, але коливання все ще залишаються незначними.

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.ua, Шмигаль назвав "справедливим" шалене зростання тарифів на газ: "Природний процес". На думку прем'єр-міністра, це абсолютно нормальне явище, а уряд має пишатися тим, що ринок газу в Україні запрацював.

Також Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.