Національний банк України оприлюднив на своєму сайті офіційний курс валют на понеділок 25-го січня.

Після традиційного затишшя на вікенд, на міжбанківському ринку знову відкриються торги. При цьому офіційний курс відзначає укріплення позицій гривні.

Так, якщо на вихідних за 1 американський долар давали 28,2561 гривні, то вже на понеділок курс встановлено на рівні 28,1648 гривні за долар — таким чином, головна світова валюта втратила майже 10 копійок.

Схожою є ситуація і з євро. У п'ятницю, суботу та неділю курс НБУ складав 34,3651 гривень за валюту ЄС, то у понеділок він вже складатиме 34,2526. Таким чином, євро теж втрачає раніше захоплені (хоч і на час) позиції.

Офіційний курс валют Національного банку на 25 січня

Ці ж курси будуть діяти також у неділю 24 січня

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

1 долар США - 28,1648 грн

1 євро - 34,2526 грн

Курс валют НБУ
Курс валют НБУ

Окрім цього, варто зазначити, що з 25 січня в Україні перестають діяти особливо строгі карантинні обмеження. Це може значно пожвавити економічне життя, що також має позитивно вплинути на позиції гривні.

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.ua, Шмигаль назвав "справедливим" шалене зростання тарифів на газ: "Природний процес". На думку прем'єр-міністра, це абсолютно нормальне явище, а уряд має пишатися тим, що ринок газу в Україні запрацював.

Також Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.