В Україні у понеділок, 25 січня, закінчився локдаун і тепер зможуть відкритися спортзали, кінотеатри, ТРЦ і ресторани. Українцям пояснили, які правила набувають чинності.

З цього моменту Україна повертається до обмежень "помаранчевої зони", які діяли в грудні. Тому з понеділка під забороною опиняться масові заходи з кількістю учасників понад 20 осіб, при цьому обов'язково соціальне дистанціювання.

Кінотеатрам і театрам дозволять працювати при заповнюваності залів не більше 50% місць для сидіння. Перестане діяти заборона на роботу ТРЦ, непродовольчих магазинів і ринків, закладів побутового обслуговування.

Карантин в Україні, скріншот відео
Карантин в Україні, скріншот відео

Обслуговування відвідувачів в кафе, ресторанах та інших закладах громадського харчування буде дозволено з 07:00 до 23:00 із забороною проведення розрахункових операцій після 22 00. В інші години можливе тільки здійснення замовлень на винос.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У громадському харчуванні розсаджувати гостей потрібно згідно з наступними правилами:за столом може бути не більше 4 повнолітніх, дистанція між столами - від 2 метрів.

Водночас під забороною залишається діяльність розважальних закладів - дискотек, нічних клубів, закладів харчування з організацією дозвілля. Але відкриються спортзали, фітнес-центри, басейни - проте, з обмеженням відвідувачів - не більше 1 людини на 20 кв. м.

Громадський транспорт працюватиме з обмеженнями кількості пасажирів за кількістю місць для сидіння. Під забороною залишається проведення планових госпіталізацій, крім паліативної допомоги, лікування онкологічних хворих, допомоги вагітним та невідкладної допомоги.

Карантин в Україні, скріншот відео
Карантин в Україні, скріншот відео

Залишається чинною заборона залишати місця самоізоляції, обсервації, перебувати в громадських місцях без маски, яка прикриває рот і ніс, без документів, що засвідчують особу.

Крім того, з 25 січня у сфері освіти заборонено:

  • відвідувати навчальні заклади здобувачами освіти групами кількістю понад 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої художньої освіти;
  • відвідувати навчальні заклади здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу навчального закладу;
  • проводити в навчальних закладах масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу і в присутності глядачів (відвідувачів).

Правила карантину, instagram.com/mkip_ukraine
Правила карантину, instagram.com/mkip_ukraine

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться у школи ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання у школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям