Голова ВРУ поділився планами на найближче майбутнє

Цього тижня, разом із завершенням січневого локдауну, Верховна Рада повертається до звичного режиму роботи – в умовах звичайного адаптивного карантину, що продовжує діяти в країні. До речі, активізація Парламенту відбулася саме у День народження президента України Володимира Зеленського – 25 січня. Які саме питання розглянуть нардепи найближчим часом, дізнавалися Знай.ua.

Верховна рада - фото з сайту ВРУ
Верховна рада - фото з сайту ВРУ

Тарифи та подарунки – вибори в Харкові відкладаються

Про подальший фронт робіт Парламенту розповів Голова ВРУ Дмитро Разумков в ході брифінгу, що відбувся сьогодні в кулуарах Верховної Ради.

"Це і питання, пов'язані з тарифною політикою, і народовладдя, і питання, пов'язані з важливими іншими галузями, які ми повинні будемо врегульовувати", - зазначає Верховної Ради України Дмитра Разумкова.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Що ж стосується кадрових питань – зокрема, кандидата на посаду міністра енергетики, то, як відзначив Дмитро Разумков, станом на 25 січня подань монобільшості від Кабміну до Верховної Ради ще не надходило.

Також Голова Парламенту прокоментував і перспективи проведення виборів мера у Харкові.

"Щодо виборів в Харкові, то до нас надійшла лише частина необхідного пакету документів. А саме – лише лист. Повинен бути додатковий матеріал для того, щоб Верховна Рада приступила до розгляду цього питання. Станом на сьогодні, його нема і коли з'явиться, мені важко відповідати – "м'яч" знаходиться на полі Харківської міської ради", - відзначив Дмитро Разумков.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Сказав він і кілька слів про подарунки Володимиру Зеленському. Зокрема, і про чутки, що голова держави попросив зробити перерахування на рахунок однієї з лікарень в Кривому Розі.

"Конкретно що буду дарувати президенту, все ж таки, говорити не стану – літературу. Щодо перерахувань до лікарні, думаю, що це також непогана ідея – коли ти не просто отримуєш подарунки, а робиш гарну справу. Така інформація є", - повідомив Голова Верховної Ради України.

Верховна Рада - фото з сайту Верховної Ради України
Верховна Рада - фото з сайту Верховної Ради України

Як вдалося дізнатися Знай.ua, про благодійність говорять і народні депутати.

"Якщо говорити про святкування Дня народження президента, то там не буде нічого пафосного – мова йтиме про благодійність", - ділиться з нами Голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.