На офіційній сторінці офісу президента України в соціальній мережі Facebook з'явилася публікація, в якій говориться, що за участю Володимира Зеленського відбулося підписання кредитної угоди між Мінфіном, Міжнародною фінансовою корпорацією і АБ "Укргазбанк".

Воно полягає в наданні позики в розмірі 30 мільйонів євро з можливістю подальшої конвертації кредитних коштів у статутний капітал банку.

"Сьогоднішнє підписання є не тільки першим реалізованим потужним кроком, що наближає нас до стратегічної мети зі скорочення державної частки в банківському секторі України, а й підтвердженням ефективності впроваджених протягом останніх років українською стороною реформ у цій сфері", — заявив Зеленський під час виступу на церемонії підписання.

Підписання кредитної угоди, фото: president.gov.ua
Підписання кредитної угоди, фото: president.gov.ua

Відомо, що кредит надається строком на п'ять років. Відведений він буде для фінансування проектів з відновлюваної енергетики та енергоефективності.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Це свідчить і про надійність України, як партнера для міжнародних інвесторів, виконуючи взяті на себе зобов'язання, на думку президента. Прем'єр-міністр же Денис Шмигаль зазначив, що це сигнал для майбутніх партнерів та інвесторів, що в Україну необхідно і можна інвестувати. Кирило Шевченко-голова НБУ, який заявив, що це справжня перемога всього банківського сектора.

"Партнерство держави і міжнародної фінансової корпорації зможе надати клієнтам "Укргазбанку" доступ до дешевших ресурсів з ринків міжнародного капіталу, підвищити надійність і стабільність Банку для клієнтів", – поділився він.

Підписання кредитної угоди, фото: president.gov.ua
Підписання кредитної угоди, фото: president.gov.ua

Нагадаємо, Олена Зеленська зворушливо привітала президента з Днем Народження: про таке мріє кожен чоловік

Як повідомляв "Знай.ua", Кошовий з кварталу зізнався, що спільного у нього з Зеленським: "Краще..."

Знай.ua писав, "Привітай президента платіжкою": ексклюзивний репортаж з мітингу на день народження Зеленського