Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився ідеальним рецептом паельї з куркою.

"Паелья - це новий рівень розуміння рису, тому що в цій страві він наповнений смаком і сенсом. Настільки, що ви їсте той рис і відчуваєте, як Іспанське сонце гріє вашу душу і звучать кастаньєти. Кайф, одним словом. Класична паелья робиться з морепродуктами і шафраном. Але я знаю, що морепродукти і шафран змусять багатьох панікувати, тому привчу вас до паельї поступово. Почнемо з того, що ми візьмемо принцип приготування паельї, але додамо до неї курку і круту приправу Varto",- розповів Клопотенко.

Інгредієнти для паельї з куркою:

  • 200 г рису басматі
  • 1 куряче філе
  • 1 цибуля
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ч. л. куркуми
  • 400-500 мл курячого бульйону
  • 2-3 ст. л. рослинного масла
  • ½ лимона 1 ч. л.
  • приправа до курки "Варто"
  • ½ ч. л. перцю чилі в пластівцях
  • сіль і перець

Приготування:

1.Наріжте дрібними кубиками цибулю і часник.

Популярні новини зараз

Єрусалимський Патріарх дав оцінку ідеї святкувати Великдень разом з католиками

Крадіжка століття приголомшила Київ: прощавай, квартира і 5 мільйонів

Оксана Гайсинська кардинально змінила імідж після смерті Кернеса: ви не впізнаєте вдову мера

Гаряча Надя Дорофєєва показала, за що її покохав Дантес: чоловіки зацінять

Показати ще

Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео
Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео

2. На сковороді з невеликою кількістю рослинного масла припустіть цибулю і часник, додавши пластівці чилі і приправу для курки.

3.Куряче філе наріжте невеликими смужками або порційними шматочками і підрум'яньте на сковорідці з цибулею, часником і спеціями до напівготовності протягом 3-5 хвилин.

Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео
Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео

4.Засипте рис. Перемішайте, щоб рис просочився маслом і був соковитим. Можна використовувати рис басматі.

Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео
Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео

5. Залийте рис гарячим курячим бульйоном або водою так, щоб він повністю покрив вміст сковорідки.

Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео
Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео

6. Додайте сік лимона, сіль і куркуму. Можна додати ще трохи куркуми для поліпшення кольору і аромату, соліть акуратно, не забувайте, що сіль є в приправі, як і в куркумі.

7. Готуйте 10-15 хвилин, поки рис повністю не вбере рідину.

Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео
Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео

8. Подавайте паелью відразу ж дуже гарячою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Клопотенко створив "бутербродну камасутру" , це потрібно спробувати: "Суцільний с * кс"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Клопотенко трепетно нагадав українцям про єдність: "все буде борщ"

Також «Знай.иа " писав, що Клопотенко Спік три види пампухів за лічені хвилини: з часником, грибами і солодким сиропом