Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився ідеальним рецептом паельї з куркою.

"Паелья - це новий рівень розуміння рису, тому що в цій страві він наповнений смаком і сенсом. Настільки, що ви їсте той рис і відчуваєте, як Іспанське сонце гріє вашу душу і звучать кастаньєти. Кайф, одним словом. Класична паелья робиться з морепродуктами і шафраном. Але я знаю, що морепродукти і шафран змусять багатьох панікувати, тому привчу вас до паельї поступово. Почнемо з того, що ми візьмемо принцип приготування паельї, але додамо до неї курку і круту приправу Varto",- розповів Клопотенко.

Інгредієнти для паельї з куркою:

  • 200 г рису басматі
  • 1 куряче філе
  • 1 цибуля
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ч. л. куркуми
  • 400-500 мл курячого бульйону
  • 2-3 ст. л. рослинного масла
  • ½ лимона 1 ч. л.
  • приправа до курки "Варто"
  • ½ ч. л. перцю чилі в пластівцях
  • сіль і перець

Приготування:

1.Наріжте дрібними кубиками цибулю і часник.

Популярні новини зараз

МОЗ затвердило перелік протипоказань для вакцинації від Covid, але краще зробити прививку

Григорій Решетник знайшов нового "Холостяка" після фіналу зі Златою Огнєвіч

Джамала зізналася, чому пішла від чоловіка, з яким разом була 11 років

Павло Зібров вивалив свій шампур в Дубаї на очах у дружини: чоловіки позаздрять

Показати ще

Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео
Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео

2. На сковороді з невеликою кількістю рослинного масла припустіть цибулю і часник, додавши пластівці чилі і приправу для курки.

3.Куряче філе наріжте невеликими смужками або порційними шматочками і підрум'яньте на сковорідці з цибулею, часником і спеціями до напівготовності протягом 3-5 хвилин.

Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео
Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео

4.Засипте рис. Перемішайте, щоб рис просочився маслом і був соковитим. Можна використовувати рис басматі.

Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео
Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео

5. Залийте рис гарячим курячим бульйоном або водою так, щоб він повністю покрив вміст сковорідки.

Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео
Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео

6. Додайте сік лимона, сіль і куркуму. Можна додати ще трохи куркуми для поліпшення кольору і аромату, соліть акуратно, не забувайте, що сіль є в приправі, як і в куркумі.

7. Готуйте 10-15 хвилин, поки рис повністю не вбере рідину.

Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео
Паелья від Євгена Клопотенка, кадр з відео

8. Подавайте паелью відразу ж дуже гарячою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Клопотенко створив "бутербродну камасутру" , це потрібно спробувати: "Суцільний с * кс"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Клопотенко трепетно нагадав українцям про єдність: "все буде борщ"

Також «Знай.иа " писав, що Клопотенко Спік три види пампухів за лічені хвилини: з часником, грибами і солодким сиропом