Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився ідеальним рецептом паельї з куркою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися"Паелья - це новий рівень розуміння рису, тому що в цій страві він наповнений смаком і сенсом. Настільки, що ви їсте той рис і відчуваєте, як Іспанське сонце гріє вашу душу і звучать кастаньєти. Кайф, одним словом. Класична паелья робиться з морепродуктами і шафраном. Але я знаю, що морепродукти і шафран змусять багатьох панікувати, тому привчу вас до паельї поступово. Почнемо з того, що ми візьмемо принцип приготування паельї, але додамо до неї курку і круту приправу Varto",- розповів Клопотенко.
Інгредієнти для паельї з куркою:
- 200 г рису басматі
- 1 куряче філе
- 1 цибуля
- 2-3 зубчики часнику
- 1 ч. л. куркуми
- 400-500 мл курячого бульйону
- 2-3 ст. л. рослинного масла
- ½ лимона 1 ч. л.
- приправа до курки "Варто"
- ½ ч. л. перцю чилі в пластівцях
- сіль і перець
Приготування:
1.Наріжте дрібними кубиками цибулю і часник.
2. На сковороді з невеликою кількістю рослинного масла припустіть цибулю і часник, додавши пластівці чилі і приправу для курки.
3.Куряче філе наріжте невеликими смужками або порційними шматочками і підрум'яньте на сковорідці з цибулею, часником і спеціями до напівготовності протягом 3-5 хвилин.
4.Засипте рис. Перемішайте, щоб рис просочився маслом і був соковитим. Можна використовувати рис басматі.
5. Залийте рис гарячим курячим бульйоном або водою так, щоб він повністю покрив вміст сковорідки.
6. Додайте сік лимона, сіль і куркуму. Можна додати ще трохи куркуми для поліпшення кольору і аромату, соліть акуратно, не забувайте, що сіль є в приправі, як і в куркумі.
7. Готуйте 10-15 хвилин, поки рис повністю не вбере рідину.
8. Подавайте паелью відразу ж дуже гарячою.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Клопотенко створив "бутербродну камасутру" , це потрібно спробувати: "Суцільний с * кс"
Як повідомляє портал «Знай.иа» Клопотенко трепетно нагадав українцям про єдність: "все буде борщ"
Також «Знай.иа " писав, що Клопотенко Спік три види пампухів за лічені хвилини: з часником, грибами і солодким сиропом