Під час Давоського форуму в Кельні у Швейцарії, в понеділок, 25 січня 2021 року, по відеозв'язку виступив Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш. Він попередив світових лідерів щодо Covid-19.

За словами Генерального секретаря ООН Антоніо Гутерріша світ зараз стикається не тільки з надзвичайною ситуацією через COVID-19 та найгіршою економічною кризою за майже століття, але і з "екзистенційними загрозами" для клімату та біорізноманіття.

У своїй промові глава ООН заявив, що людство не хоче повторювати "трагедію та кризу" 2020 року. Однак він вказав на численні нестабільні ситуації в сучасному світі. Зокрема, відсутність консенсусу щодо використання кіберпростору та наростальні ризики розповсюдження ядерної та хімічної речовин.

Антоніо Гутерріш, кадр з відео
Антоніо Гутерріш, кадр з відео

Він попередив, що багаті розвинені країни "помиляються", думаючи, що вони будуть у безпеці, якщо вакцинують власний народ, водночас нехтуючи країнами, які розвиваються.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Вакцини повинні розглядатися як загальнодоступні суспільні блага", - сказав він. За його словами виробництво вакцин повинно масштабуватися у всьому світі за доступними цінами. З цієї причини Гутерріш закликав до серйозних заходів щодо подолання нерівності.

"Існує реальна загроза мутацій вірусу в більш заразні і більш смертоносні варіанти, які можуть бути стійкими до існуючих вакцин. Вакцини швидко з'являються в країнах з високим рівнем доходу, тоді як бідним країнам їх не вистачає. Якщо розвинені країни думають, що вони будуть в безпеці поки вакцинують своїх громадян, нехтуючи рештою світу, то вони помиляються", - підкреслив він.

Нагадаємо, "Привітай президента платіжкою": ексклюзивний репортаж з мітингу на день народження Зеленського

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться у школи ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання у школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям