Процес звільнення українців з полону путінських найманців триває, але дата їхнього повернення ще невідома.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook. Вона зазначила, що кількість утримуваних сепаратистами українців зросла.

"За наявною в мене інформацією реалізація рішення керівництва так званих самопроголошених республік "ДНР" та "ЛНР" про односторонню передачу на контрольовану Урядом України територію наших співгромадян, які незаконно утримуються у місцях несвободи на тимчасово окупованих територіях Донбасу – продовжується, але точна дата їхнього повернення поки що невідома", - повідомила Денісова.

За словами омбудсмена, кількість людей, яких планують повернути, та кого саме, наразі невідомо. Також вона зазначила, що щодо деяких осіб, з-поміж тих кого планують передати, ще досі тривають засідання у так званих "судах".

"За словами батьків та близьких, заявлені громадяни жодного разу не виходили на зв'язок з рідними, а їхнє місце перебування їм невідомо", - каже омбудсман.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Людмила Денісова наголосила, що з початку січня 2021 кількість полонених українців на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей зросла, і тепер становить - 267 осіб.

"З них 226 – цивільні особи, у тому числі 4 волонтерів, 37 – військовослужбовці, 4 – добробати", - зазначила омбудсмен.

Нагадаємо, бойовики так званих "ДНР" і "ЛНР" мають намір в односторонньому порядку передати Києву групу утримуваних осіб

Як повідомляв портал Знай.ua, письменниця Олена Герасим'юк стала на захист ветеранки АТО Вікторії Котеленець

Також Знай.ua писав, обмін полоненими затримався, оскільки ув'язнені не хочуть повертатися в "ЛДНР"