Фільм про хлопчика з Донбасу, який живе біля прифронтової лінії, увійшов до шкільної програми Данії.

Про це розповів асистент режисера Азад Сафаров у своєму Facebook.

Документальний фільм "Віддалений гавкіт собак" (The Distant Barking of Dogs) розповідає про 9-річного хлопчика Олега, який живе у прифронтовій зоні на Донбасі разом зі своєю бабусею. Стрічка створена за співпраці Данії, Швеції та Фінляндії. Її режисером є данський режисер Сімон Леренґ Вільмонт.

Фільм знімали два роки - з 2015 по 2017 - в селі Гнутове Донецької області. Розкриваючи тему впливу війни на дітей, творці фільму показали рік життя хлопчика і його бабусі на самій лінії розмежування на Донбасі.

За словами Сафарова, на основі цього фільму школярів у Данії будуть вчити "розумінню конфліктів, і воєн, і прав дітей".

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"У Данії школярів 6—9 класів вчитимуть розумінню конфліктів, воєн і прав дітей на базі фільму "Віддалений гавкіт собак". Того самого фільму про 9-річного хлопця Олежку, який живе біля лінії фронту на Донбасі. Фільму, який ми знімали 2 роки разом з режисером Сімоном Леренгом Вільмонтом і який підкорив світ", - розповів асистент режисера.

На сайті Данського інституту кіно зазначається, що фільм The Distant Barking of Dogs є частиною навчального матеріалу "Війна, конфлікт і товариші", розробленого Данським інститутом кіно та ЮНІСЕФ.

За словами Сафарова, рішення внести фільм до шкільної програми Данії є важливим перш за все для України.

"Європейські діти дивитимуться цей фільм і розумітимуть, з чим стикаються десятки тисяч українських дітей на війні Росії проти України. Співпереживатимуть їм і ставатимуть на їхній бік", — прокоментував асистент режисера.