У колодязі у дворі мешканки села Тайки Ємільчинського району Житомирської області з'явилася гаряча вода. Вчені Поліського національного університету взяли проби, щоб провести повний аналіз води.

Надія Борисюк розповіла, що її криниці півстоліття. Восени 2020 року температура води в ньому зросла до 50 градусів, передає "Суспільне".

"Десь посеред осені пішла жовта і дуже брудна вода. Такою вона була днів зо два, а на третій – стала прозорою і гарячою. Я не могла цьому повірити. Спочатку нікому навіть і не говорила – боялася. Адже такого явища в нас у Тайках ніхто не пам’ятає. Але водичка продовжувала триматися гарячою, тож, я почала розповідати про це своїм колегам і сусідам", - поділилася жінка.

колодязь з гарячою водою, фото Суспільне
колодязь з гарячою водою, фото Суспільне

Підвищувалася температура води і в колодязі сусіда Надії Василя Якимця, який живе навпроти. Зазначається, що після січневих морозів температура в колодязі впала з 50 до 27 градусів тепла. Зараз за водою з цього колодязя приїжджають жителі сусідніх селищ.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

22 січня воду на аналіз взяли представники Поліського національного університету. Старша лаборантка вимірювальної лабораторії університету Інна Можарівська повідомила, що вони зробили повний аналіз на вміст 24 хімічних елементів.

колодязь з гарячою водою, фото Суспільне
колодязь з гарячою водою, фото Суспільне

Вчені вирішили дослідити це явище, тому що в нормальному стані в зимовий період температура води повинна бути в межах 5 градусів.

Щоб з'ясувати, чому ж вода в колодязі стала гарячою, потрібно залучити до роботи геофізиків. Такі зміни міг призвести і рух тектонічних плит, і виділення газів через проходження певних підземних реакцій.

Нагадаємо, на Львівщині малюк провалився в каналізаційний колодязь.

Як повідомляв портал Знай.uа, київські комунальники оригінально "залатали" відкритий люк.

Також портал Знай.uа писав, що сім'я з Тернополя запаслася тоннами бетону, такого українці ще не бачили.