Тіктокера Костю Київського заарештували за напад на машину ФСБ, його підозрюють в хуліганстві та умисному пошкодженні майна. Хлопцеві світить 10 років на зоні.

Пресненський суд Москви заарештував на два місяці - до 23 березня, 18-річного тіктокера Костянтина Лакєєва. Його звинуватили в хуліганстві та псуванні машини зі спецномерами під час акції на підтримку Олексія Навального, яка відбулась 23 січня. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зазначимо, що Костянтин Лакєєв відомий в мережі як Костя Київський. У TikTok у блогера є понад 800 тисяч підписників, він отримав 11 мільйонів лайків на відео.

23 січня кілька десятків протестувальників атакували автомобіль ФСБ Росії, під час акції на підтримку заарештованого російського опозиціонера Навального. Серед них був і Костянтин Лакєєв.

Увечері 26 січня блогера та інших тіктокерів затримали на території так званого "ТікТок-хауса", де хлопець проживав разом з іншими блогерами.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

На наступний день Слідчий комітет опублікував відео, на якому Лакєєв вибачається за те, що штовхав автомобіль ФСБ на Кольоровому бульварі та кидав в нього сніжки.

Водночас член Громадської спостережної комісії (ОНК) Марина Литвинович повідомила, що 18-річний Костянтин Лакєєв поскаржився на побиття після затримання.

За її словами, Лакєєва привезли в ізолятор лише перед судом 28 січня, а останні дві ночі він "спав на стільці в Слідчому комітеті". Співробітники його "не годували майже дві доби" і майже безперервно допитували, зазначила правозахисниця.

"При затриманні його побили, але слідів не залишилося", - підкреслила вона.

Правозахисниця також повідомила, що Лакєєва помістили в камері з чоловіком, який вже бував в колонії, а тепер проходить обвинуваченим у тяжкому злочині. Вона назвала це порушенням закону про утримання під вартою, зажадала розсадити затриманих, а своєму підзахисному видати засоби гігієни.

Нагадаємо, в Росії почалися багатотисячні акції на підтримку затриманого Олексія Навального.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського відреагували на дії путінського ОМОНу

Також Знай.ua писав, скандальний "Палац Путіна" виставили на продаж